Verzamelfactuur maken van meerdere orders in SnelStart 12

Vanaf inZicht kun je in SnelStar12 een verzamelfactuur maken van meerdere orders. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

1. Een verzamelfactuur maken

Wanneer je meerdere orders van een klant hebt open staan is het mogelijk om deze orders in één verzamelfactuur te verwerken. Dit is mogelijk in orderbeheer. Ga naar het tabblad Facturen → Orderbeheer. Vul in de selectie de gegevens in en kies voor vul de lijst. Onderin komt er een tabel orders naar voren. Hierin is het mogelijk om aan te geven of je de orders wilt verzamelen of niet.

Om orders te verzamelen tot één factuur dienen de volgende gegevens gelijk te zijn: het Verkoopsjabloon, de Betalingstermijn, Kostenplaats, Incassomachtiging, Naam, Contactpersoon en Adresgegevens.

2. Subtotalen van orders op verzamelfactuur weergeven

Ga naar het tabblad Facturen → Verkoopsjablonen. Selecteer in het overzicht links het sjabloon waarbij je de subtotalen wilt aanzetten. Ga naar de tabel Opmaak aan de rechterkant van het scherm. Plaats in de regel voor de Verkoopfactuur een vinkje in de kolom Subtotalen (zie afbeelding hieronder) en klik op Opslaan.

SF000001566_afbeelding_001

Wat is het resultaat
In het opmaakscherm van de factuur is er een regelkop en een regelvoet bijgekomen.

SF000001566_afbeelding_002

Op de verzamelfactuur ziet het er als volgt uit:

verzamelfactuur 2.0_b

3. Een verzamelfactuur bekijken

Ga naar Facturen → Verkopen. Selecteer de betreffende klant en ga naar openstaande verkoopfacturen. Selecteer de factuur en klik bij de knop factuur op Voorbeeld tonen.

4. Een verzamelfactuur wijzigen

Het wijzigen van een verzamelfactuur is alleen mogelijk in de onderliggende order. Ga naar het tabblad Facturen → Verkopen.  Selecteer de betreffende klant en ga naar de openstaande verkoopfactuur. Klik op het pijltje voor de factuur. De onderliggende orders worden getoond. Het is daar mogelijk om de onderliggende order te selecteren en in de wijzig stand te zetten. Na de wijziging kun je bovenin op de knop factuur klikken zodat de factuur opnieuw wordt gegenereerd.