Direct naar de volgende orderregel met autoregel in SnelStart 12

Vanaf het pakket InZicht of met de Add-on SnelStart Kassa kun je in het tabblad Verkopen sneller en eenvoudiger naar de volgende orderregel. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Bij het activeren van de knop Autoregel springt de cursor na het invullen van de artikelcode direct door naar het veld artikelnummer in de volgende orderregel. Dit geeft extra snelheid bij het aanmaken van orders/facturen en contantbonnen.

De optie Autoregel is niet beschikbaar in SnelStart Web.

1. Invoeren van artikelen en direct door naar de volgende orderregel

Ga naar Facturen → Verkopen → Nieuw.
Activeer de knop Autoregel vanuit de knoppenbalk en zet de cursor in het veld Artikelcode in de orderregel. Voer het artikel in (of scan het artikel) en klik op Enter. De cursor springt direct naar een nieuwe orderregel en je kunt het volgende artikel invoeren. Op de bovenstaande manier wordt van elk artikel maar 1 stuk gefactureerd. Wil je van een artikel meer stuks in rekening brengen, dan doe je dat met behulp van een sterretje in het veld artikelcode (*).

2. Invoeren van artikelen met een hoger aantal dan 1

Voer in het veld Artikelcode een sterretje (*) in. De cursor springt dan naar het veld Aantal. Voer het aantal in en druk op Enter. De cursor springt terug naar het veld Artikelcode. Scan of voer het artikel in en druk op Enter. Hierna springt de cursor naar een nieuwe orderregel.