Tekst opmaken in de opmaak van de factuur

In dit artikel vind je meer informatie over het aanpassen van de tekst in de opmaak van het sjabloon.

Als je factureert met SnelStart, dan kun je de opmaak van je factuur aanpassen aan je wensen. Het is mogelijk de teksten op te maken, bijvoorbeeld dikgedrukt, schuin of onderstreept. Je maakt deze aanpassingen in het opmaakscherm van de factuur.

1. De eerste stappen: ga naar de opmaak

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Kies het verkoopsjabloon
Ga naar de tabel Opmaak, aan de rechterkant van het scherm of onder het tabblad Opmaak. Kies in de tabel het document (bijv. verkoopfactuur) waarvan je de opmaak wilt aanpassen.
Klik op Opmaak wijzigen en de opmaak word geopend.

2. Het menu voor de opmaak van de tekst

Om de opmaak van tekst te wijzigen beschik je in de menubalk over een aantal knoppen en keuzevelden.

SF000002482_afbeelding_001

Verklaring van de knoppen

1. Keuzeveld voor het lettertype

2. Keuzeveld voor de lettergrootte

3. Knop voor dikgedrukte tekst (bold)

4. Knop voor schuine tekst (italic)

5. Knop voor onderstreepte tekst

6. Knop voor doorgestreepte tekst

7. Keuzeveld voor tekstkleur

De functie van de knoppen geldt altijd voor het gehele geselecteerde veld.

3. Voorbeelden

In dit voorbeeld gebruiken we de standaard basisopmaak in SnelStart. In de basisopmaak staat het veld FldInstellingenBedrijfsNaam. Dit veld toont de bedrijfsnaam die op de factuur komt te staan. Bij het selecteren van het veld, worden de eigenschappen getoond in de knoppenbalk. De tekst is in het lettertype Segoe UI, de grootte is 20, de tekst is dikgedrukt en blauw. Deze eigenschappen kunnen eenvoudig worden aangepast.

SF000002482_afbeelding_002

Het lettertype wijzigen

SF000002482_afbeelding_003

De lettergrootte wijzigen

SF000002482_afbeelding_004

Kleur en opmaak van letters

SF000002482_afbeelding_005

Het resultaat

SF000002482_afbeelding_006