Een standaardboeking maken in SnelStart 12

Vanaf het pakket inZicht kun je in SnelStart 12 een standaardboeking maken. In dit artikel vertellen we daar alles over.

Een standaardboeking houdt in dat je een regelmatig terugkerende boeking maar één keer hoeft te maken, en daarna alleen de datum etc. hoeft aan te passen waardoor de boeking opnieuw wordt gemaakt. Dit is bijvoorbeeld handig bij boekingen met veel regels, zoals salarisboekingen en afschrijvingen.

1. Een standaardboeking maken

De standaardboeking hoef je éénmalig te maken, en daarna hoef je alleen de boekingsdatum aan te passen en telkens opnieuw boeken met een paar muisklikken.

Klik bovenin op het tabblad Boekhouden → Dagboek Memoriaal. Open de map Standaardboekingen en klik op Nieuwe standaardboeking.

SF000001733_afbeelding_001

Vul de hoofdboeking in. Die bestaat uit:

• De boekingsdatum
    • Het boekstuknummer (optioneel)
    • De omschrijving
SF000001733_afbeelding_002

Dubbelklik daarna in het veld om de boekingsregels te maken en koppel elke boekingsregel aan de juiste grootboekrekening met het juiste bedrag. Sla vervolgens de gemaakte boeking op met de knop Opslaan.

2. Een standaardboeking verwerken

Na het maken en opslaan van de standaardboeking, kun je deze net zo vaak verwerken als je wilt. Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekhouden → Dagboek memoriaal.
Open de map Standaardboekingen en klik op de standaardboeking die je wilt verwerken.
Pas de Boekingsdatum aan naar de juiste boekingsdatum en kies voor Opslaan. Klik op de knop Verwerken om de standaardboeking te verwerken.

SF000001733_afbeelding_004
  • Bij het opslaan van een standaardboeking, moet het saldo, rechts onderin, € 0,00 zijn. Staat hier een bedrag dan is de boeking niet in balans en kun je hem niet opslaan.

• Voordat je een opgeslagen boeking verwerkt is het mogelijk wijzigingen aan te brengen.