Een standaard boeking maken in SnelStart 12

Vanaf inZicht kun je in SnelStart 12 werken met standaard boekingen. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

1. Wat is een standaard boeking?

Een standaard boeking gebruik je bijvoorbeeld voor regelmatig terugkerende boekingen met heel veel boekingsregels. Door deze in een standaard boeking te zetten hoef je niet elke keer alle regels opnieuw in te voeren. Met één druk op de knop boek je een standaard boeking opnieuw. Standaard boekingen zijn bijvoorbeeld handig voor: Salarisboekingen en afschrijvingen.

2. Een standaard boeking maken

Een standaard boeking maak je éénmalig. Daarna kun je de boekingsdatum aanpassen en telkens opnieuw boeken met een paar muisklikken. Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekhouden → Dagboek Memoriaal. Open de map Standaard boekingen en klik op Nieuwe standaard boeking.

SF000001733_afbeelding_001

Vul de hoofdboeking in. Die bestaat uit:

• De boekingsdatum
    • Het boekstuknummer (optioneel)
    • De omschrijving
SF000001733_afbeelding_002

Dubbelklik daarna in het veld om de boekingsregels te maken en koppel elke boekingsregel aan de juiste grootboekrekening met het juiste bedrag. Sla vervolgens de gemaakte boeking op met de knop Opslaan.

3. Een standaard boeking verwerken

Na het maken en opslaan van de standaard boeking, kun je deze net zo vaak verwerken als je wilt. Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekhouden → Dagboek Memoriaal. Open de map Standaard boekingen en klik op de standaard boeking die je wilt verwerken. Pas de Boekingsdatum aan naar de juiste boekingsdatum en sla de boeking op met de knop Opslaan. Klik op de knop Verwerken om de standaard boeking te verwerken.

SF000001733_afbeelding_004
  • Bij het opslaan van een standaardboeking, moet het saldo, rechts onderin, € 0,00 zijn. Staat hier een bedrag dan is de boeking niet in balans en kun je hem niet opslaan.

• Voordat je een opgeslagen boeking verwerkt is het mogelijk wijzigingen aan te brengen.