Een periode blokkeren in een lokale administratie in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je in een lokale administratie een periode blokkeren. Dit kan vanaf het pakket InStap. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Als je geen periode uitwisseling doet, maar je wilt wel je afgesloten boekjaar of periode blokkeren om ongewenste wijzigingen te voorkomen, dan kun je een periode blokkeren.

Deze functionaliteit is niet beschikbaar in SnelStart Web.

Wanneer je als accountant een periode wilt blokkeren in de administratie van je klant dan kan dit alleen in een online administratie waarin je rechten hebt gekregen. Klik hier voor meer informatie.

Periode blokkeren zonder exporteren

Ga naar het tabblad Administratie → Periode uitwisseling. Kies voor Periode blokkering zonder exporteren en klik op Volgende. Kies voor Ja om de boekingen te blokkeren en kies een datum tot wanneer geblokkeerd moet worden. Klik op Voltooien in het scherm met de samenvatting.

SF000001214_afbeelding_001