Hoe krijg ik mijn nieuwe rekeningnummer op mijn factuur?

In dit artikel vind je meer informatie over het aanpassen van je rekeningnummer in de opmaak.

Als je overstapt naar een andere bank dan krijg je ook een nieuw bankrekeningnummer, een nieuw IBAN. In de basisopmaak van SnelStart is het veld IBAN een informatieveld waarmee het IBAN wordt opgehaald uit je bedrijfsgegevens. Als je dus je nieuwe IBAN op je factuur wilt hebben, dan hoef je dit alleen te wijzigen bij de bedrijfsgegevens.

1. Nieuw IBAN invoeren bij de bedrijfsgegevens
Als je een nieuw rekeningnummer hebt, dan wijzig je dit bij de bedrijfsgegevens.
Ga naar het tabblad Administratie → Instellingen. Ga in in het tabblad Bedrijfsgegevens naar het veld IBAN. Vul je nieuwe IBAN in en druk op de Enter-toets. Klik op Opslaan. Op elke nieuwe factuur die je maakt wordt nu automatisch het ingevulde IBAN weergeven.

SF000002481_afbeelding_002

2. IBAN wijzigt niet op de factuur, wat nu?

Als je in het verleden je IBAN met tekstveld als vast gegeven in de factuuropmaak hebt gezet, dan wijzigt dit niet automatisch mee als je je nieuwe IBAN bij de bedrijfsgegevens invult. In dat geval zul je in het opmaakscherm de aanpassing moeten doen. Het is aan te raden dan meteen het juiste veld te plaatsen, in plaats van alleen het IBAN te wijzigen.

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Selecteer het sjabloon waarin je het IBAN wilt aanpassen. Ga naar de tabel Opmaak en selecteer de opmaak van het juiste document. Klik op de knop Opmaak wijzigen en de opmaak opent. Selecteer het tekstveld met het IBAN erin en verwijder dit met de DELETE-toets op je toetsenbord*

SF000002481_afbeelding_003

Klik op de knop Formule in de gereedschapskist en houd de muis ingedrukt. Sleep de knop naar de plek waar eerst het tekstveld met het IBAN stond. Laat de muis los en het veld wordt geplaatst. Positioneer het veld waar je het wilt hebben (stappenplan).

SF000002481_afbeelding_004

Dubbelklik op het formuleveld om het eigenschappenvenster te openen. Kopieer en plak deze formule in het formuleveld: Format([Hoofd].[fldInstellingenIban],"&&&& &&&& &&&& &&&& &&")
Bewaar de formule met de knop OK. Sla de opmaak op met de knop met de blauwe diskette, links bovenin het scherm.

SF000002481_afbeelding_005

*) Als je het tekstveld wilt behouden en alleen het IBAN wilt aanpassen, dan dubbelklik je in dit tekstveld en wijzig je het IBAN.