Het boekingenscherm in SnelStart 12

Maak je al gebruik van het boekingenscherm? Vanuit het boekingenscherm kun je doorklikken naar mutaties en gegevens exporteren naar Excel. In dit artikel vind je meer informatie.

Het boekingenscherm

Het fijne aan dit scherm is dat je het naar eigen inzicht kunt inrichten en heel makkelijk kunt zoeken en filteren. Hierdoor heb je altijd een duidelijk overzicht van alle boekingen.
Dit werkt een stuk makkelijker en sneller dan het oude statische overzicht met boekingsverslagen.

In SnelStart Web is het boekingenscherm niet beschikbaar.

De zoekbalk
In de zoekbalk kun je zoeken op diverse gegevens. Zoek bijvoorbeeld op dagboek en omschrijving of op relatienaam en datum. De verschillende zoekopties kun je combineren.
Lees in het artikel ‘Makkelijk en snel zoeken’ meer over zoeken in de zoekbalk.

Kolommen schikken
Je kunt compleet naar eigen wens de kolommen in het boekingenoverzicht inrichten.
Wil je de boekingen per datum rangschikken? Klik dan in de kolomnaam en de boekingen worden op volgorde van data getoond.

Kolommen filteren
In de kolomnaam zie je een trechter afgebeeld. Klik hierop en geef aan welke gegevens uit de boeking je wilt zien. Het is mogelijk om meerdere opties aan te zetten. Je kunt dus gerust de boekingen van deze en afgelopen week in een overzicht bekijken, of juist de boekingen van een specifiek grootboek tonen.

Kolommen slepen
Welke volgorde de kolommen aannemen, bepaal je zelf.
Wanneer je met je muiscursor op de kolomnaam klikt en vervolgens de muis ingedrukt houdt, kun je de kolom slepen naar iedere willekeurige locatie in de kolommenreeks.

Kolommen toevoegen
Rechtsboven in het venster zie je een tandwiel staan. Dit is de instellingenknop. Hiermee kun je meerdere kolommen aan het scherm toevoegen.

Doorklikken naar mutatie
Het oude boekingsverslag gaf een statisch overzicht van alle boekingen weer. Wanneer je een fout opmerkte, moest je deze handmatig opzoeken. In het nieuwe scherm klik je eenvoudig door naar de mutatie en keer je weer snel terug naar het openstaande tabblad met het boekingenoverzicht.

Extra opties
Is een kolom niet relevant voor het overzicht? Dan kun je deze met de rechtermuisknop verwijderen uit het boekingenscherm. Het is ook mogelijk om de kolommen te groeperen en passend te maken. Klik dubbel op de kolomnaam en kies voor de optie ‘Groepeer deze kolom’. Door te dubbelklikken tussen twee kolommen in maak je de kolom passend naar de inhoud, waardoor lange zinnen volledig te lezen zijn.

Lijst exporteren
Het exporteren doe je door naast het tandwiel op de deelknop te klikken.
Je kunt de lijst exporteren naar Excel of afdrukken.