Melding: Het verkoopfactuurnummer is al in gebruik

Als je facturen maakt in SnelStart, dan kun je de onderstaande melding krijgt bij het afdrukken of versturen van een verkoopfactuur.

De melding die je kunt krijgen is:

SF000002233_afbeelding_001

Oorzaak

Deze melding ontstaat als je factureert vanuit het tabblad Verkopen, maar daarnaast ook af en toe bij facturen die je handmatig boekt in het dagboek verkoop. Bij het handmatig boeken van een verkoopfactuur wordt automatisch het juiste factuurnummer toegekend. Dit wordt echter niet goed onthouden op de achtergrond en bij de eerstvolgende factuur die maakt zul je deze melding krijgen.

Oplossing

Als je de melding krijgt dien je een nieuw factuurnummer in te stellen bij de basisinstellingen. Eerst zoek je het laatst gebruikte factuurnummer op en daarna stel je het eerstvolgende factuurnummer in, één hoger dan het laatst gebruikte factuurnummer.

Controleer in het dagboek verkoop ( dagboek 1300) het laatst gebruikte factuurnummer.
Ga naar Administratie → Instellingen → Basisgegevens → Orders.
Zet in het veld Volgend factuurnummer een nummer dat 1 hoger is dan het laatst gebruikte factuurnummer en klik op Opslaan.
Daarna kun je in het tabblad Verkopen het verkoopfactuur opnieuw maken.

verkoopfactuurnummer_b

In SnelStart Web kun je ook een volgend factuurnummer instellen, klik hier om naar het stappenplante gaan.