E-mailadressen van klanten exporteren

Vanaf het pakket inKaart kun je in SnelStart 12 e-mailadressen exporteren voor bijvoorbeeld een mailing. In dit artikel vind je meer informatie.


Soms wil je in één keer alle klanten een mail sturen, bijvoorbeeld met de feestdagen of op een ander moment in het jaar. Vanuit ons programma is het helaas niet mogelijk om een mailing te versturen. Wel heb je de mogelijkheid om alle e-mailadressen in één keer te exporteren naar Excel.

1. E-mailadressen exporteren vanuit het nieuwe klantenscherm

Via het tabblad Relaties → Klanten kun je gebruik maken van het nieuwe- of het oude klantenscherm, boven in het scherm kun je deze weergave wisselen. In het nieuwe klantenscherm vind je rechtsboven in de weergave een tandwiel waarmee je eventueel nog kolommen kunt toevoegen aan het overzicht. Wanneer je vervolgens de gegevens wilt exporteren naar Excel, kies dan rechtsboven in het scherm voor de knop Exporteren en selecteer een locatie waar je het bestand wilt opslaan. 

2. E-mailadressen exporteren vanuit het oude klantenscherm 

Werk je nog met het oude klantenscherm? Je kunt het scherm eenvoudig wisselen door te klikken op Probeer het nieuwe klantenscherm.
Je kunt er ook voor kiezen om de gegevens te exporteren vanuit het oude klantenscherm.
Ga dan naar Relaties → Klanten, klik op het vergrootglas achter het veld Klantcode en kies voor Start zoeken zonder een zoekterm in te voeren.

SF000002054_afbeelding_001


Klik vervolgens met de rechter muisknop in één van de regels in het overzicht en kies de optie Kopiëren alle regels. Alle klantgegevens zijn nu op het klembord van Windows geplaatst. Deze gegevens kun je nu plakken in een Excel bestand.

SF000002054_afbeelding_002

Klantgegevens plakken in Excel

Start Microsoft Excel en open een leeg document. Klik in het eerste veld links bovenin het document en plak de klantgegevens in het document met de toetsencombinatie [CTRL+V]. Je kunt eventueel in Excel nog de andere kolommen verwijderen, zodat alleen nog de e-mailadressen zichtbaar zijn. Sla daarna het document op.

  • Het exporteren van leveranciersgegevens doe je op dezelfde manier, maar dan via Relaties → Leveranciers.
  • Vanuit elke tabel in SnelStart kun je de gegevens op deze manier exporteren.Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier om terug te gaan naar alles over verkopen, of lees hier de veelgestelde vragen.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee