LocalDB opnieuw installeren

In dit artikel vind je meer informatie over het opnieuw installeren van de toepassing Microsoft LocalDB.

Voor het gebruik van lokale administraties gebruikt SnelStart de toepassing LocalDB.
Deze toepassing wordt geïnstalleerd voor het openen van lokale administraties. Wanneer je een lokale administratie niet kunt openen, dan kan het zijn dat in dat geval LocalDB niet goed is geïnstalleerd. In dat geval kun je SnelStart en LocalDB verwijderen en SnelStart opnieuw installeren. De LocalDB wordt vervolgens automatisch opnieuw mee geïnstalleerd.

Verwijderen van SnelStart en LocalDB

Voordat je LocalDB opnieuw kunt installeren is het noodzakelijk zowel de installatie van SnelStart als de installatie van LocalDB ongedaan te maken. Ga naar het Windows Configuratiescherm → Programma's en onderdelen en verwijder de volgende onderdelen:

• SnelStart 12
  • Microsoft SQL Server LocalDB
  • Microsoft System CLR Types for SQL Server <versie>
  • Microsoft SQL Server <versie> Transact-SQL ScriptDom

Installeer daarna de nieuwste versie van SnelStart 12 (alle benodigde onderdelen worden automatisch mee geïnstalleerd).

• Biedt deze herinstallatie niet de oplossing dan kun je de laatste versie van LocalDB ook downloaden op de website van Microsoft. Nadat je op de voorgaande link hebt geklikt kun je kiezen voor rode knop Download vervolgens moet je alleen het vakje aanvinken bij LocalDB32Bit/SqllocalDB.msi of LocalDB64BIT/SqllocalDB.msi en daarna kies je voor de knop Next, doorloop de stappen voor downloaden/installeren.
    • Moet ik 32BIT of 64BIT kiezen? Ga op je computer naar de Windows Verkenner → klik met je rechtermuisknop op Deze Pc en kies voor Eigenschappen, daar kun je vinden bij de regel Type Systeem welke BIT-versie je nodig hebt.