LocalDB opnieuw installeren

In dit artikel vind je meer informatie over het opnieuw installeren van de toepassing LocalDB.

Voor het gebruik van lokale administraties gebruikt SnelStart de toepassing LocalDB. Het kan voorkomen dat deze toepassing niet juist is geïnstalleerd en dat dit opnieuw dient te gebeuren.

Verwijderen van SnelStart en LocalDB
Voordat je LocalDB opnieuw kunt installeren is het noodzakelijk zowel de installatie van SnelStart als de installatie van LocalDB ongedaan te maken.

1. Ga naar het Windows Configuratiescherm;
  2. Kies voor de optie Programma's en onderdelen;
  3. Verwijder de volgende onderdelen:
    • SnelStart 12
    • Microsoft SQL Server LocalDb
    • Microsoft System CLR Types for SQL Server <versie>
    • Microsoft SQL Server <versie> Transact-SQL ScriptDom

4. Installeer de nieuwste versie van SnelStart 12 (alle benodigde onderdelen worden automatisch meegeïnstalleerd)

Tips & Tricks
Biedt deze herinstallatie niet de oplossing, dan kun je de laatste versie van LocalDB ook downloaden op de website van Microsoft.