Leveranciers exporteren naar Excel

In Snelstart 12 kun je vanaf het pakket inKaart leveranciers exporteren naar Excel. In dit artikel vind je hierover meer informatie.

In SnelStart Web kun je geen leveranciers exporteren.

1. Leveranciers exporteren

Ga naar Relaties → Leveranciers. Klik vervolgens op het vergrootglas achter het veld Leverancierscode en kies voor Start zoeken zonder een zoekterm in te voeren.

SF000002053_afbeelding_001

Klik met de rechter muisknop in één van de regels in het overzicht en kies de optie Kopiëren alle regels. Alle leveranciersgegevens zijn nu op het klembord van Windows geplaatst. Deze gegeven kan je nu plakken in een Excelbestand.

SF000002053_afbeelding_002

2. Gegevens plakken in Excel

Start Microsoft Excel en open een leeg document. Klik in het eerste veld links bovenin het document en plak de leveranciersgegevens in het document met de toetscombinatie [CTRL+C]. Sla daarna het document op.

• Het exporteren van klantgegevens doe je op dezelfde manier, maar dan via het tabblad Relaties Klanten.

• Vanuit elke tabel in SnelStart kun je de gegevens op deze manier exporteren.