Klanten importeren in een administratie

Omschrijving

Als u beschikt over een Excel-document met klantgegevens, dan kunt u deze gegevens vanaf SnelStart inKaart importeren in uw administratie. Hiermee voegt u eenvoudig nieuwe klanten toe. U kunt met een importbestand ook voor alle klanten tegelijk een bepaalde wijziging doorvoeren. Voordat u deze gegevens daadwerkelijk kunt importeren, dient u eerst een importprofiel aan te maken.

Het is van belang dat uw importbestand voldoet aan de juiste eisen. Het moet beschikken over de juiste kolomnamen en voor sommige velden geldt een beperkt aantal invulmogelijkheden. Een voorbeeldbestand in Excel-formaat kunt u downloaden door op de onderstaande link te klikken. Daarnaast vindt u een voorbeeldadministratie om mee te kunnen experimenteren, zodat uw eigen administratie in tact blijft als het niet goed lukt de eerste keer.

Klanten importeren, download hier de voorbeeldbestanden:

Uitroepteken_test3

Door de omvangrijke mogelijkheden van importeren kunnen wij hierbij telefonisch geen ondersteuning bieden. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met een SnelStart ImplementatiePartner.

Uitleg

Klanten importeren - Een nieuw importprofiel maken

1. Zorg dat u het importbestand heeft opgeslagen in een map op uw computer;
  2. Ga naar het tabblad Relaties en klik op Importeren;
  3. Kies in het submenu voor de optie 'Nieuw importprofiel maken';
SF000001552_afbeelding_001

4. Kies in het keuzeveld 'Tabel in SnelStart' voor de optie 'Klanten';

SF000001552_afbeelding_002

5. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;

6. Klik op de knop 'Bladeren' om het te importeren bestand op te zoeken;

7. Zoek het bestand en selecteer het. Klik op 'Openen';

SF000001552_afbeelding_003

8. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;

9. Kies de 'Te importeren tabel';

SF000001552_afbeelding_004

10. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm

In het volgende scherm staan aan de linkerkant alle velden waarin u informatie kunt importeren. In het midden staan de te importeren velden in uw importbestand. Als u het voorbeeldbestand heeft gebruikt, dan komen de velden aan de linkerkant precies overeen met de veldnamen in het bestand en worden ze direct goed gekoppeld.

Rechts in het scherm ziet u het resultaat. Dat zijn de gegevens per regel in het importbestand. Deze gegevens zullen worden geïmporteerd.

SF000001552_afbeelding_005

Als alle velden overeen komen, vervolgt u de stappen:

importeren klanten

1. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  2. Selecteer de gewenste optie. In dit geval kiezen wij toevoegen en verversen;
SF000001552_afbeelding_006

3. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;

4. Kies welke opslagmogelijkheid u wilt gebruiken: Het importprofiel opslaan en uitvoeren;

SF000001552_afbeelding_007

5. Klik op de knop 'Voltooien' onder in het scherm;

De gegevens uit het importbestand worden nu geïmporteerd in SnelStart.

Tips & Tricks

Speciale velden

De meeste veldnamen spreken voor zich en behoeven geen verdere uitleg. Voor een bepaald aantal velden gelden speciale voorwaarden bij het importeren. Klik op een van de onderstaande links om de voorwaarden van het betreffende veld te bekijken.

Overige velden