Een factuur boeken die in delen wordt betaald in SnelStart 12

In dit artikel lees je hoe een factuur kunt boeken die in delen wordt betaald.

Heb je een verkoopfactuur en betaalt de klant deze in delen dan kun je dit in SnelStart boeken. Op het moment dat je bankafschriften worden ingelezen zal de factuur niet automatisch worden gekoppeld aan de betaling. Dat komt omdat de klant maar een deel van het factuurbedrag betaalt. Je kunt de factuur dan zelf koppelen aan de betaling.

In SnelStart Web is het ook mogelijk om een factuur te boeken die in delen wordt betaald. Klik hier om naar het stappenplan te gaan.

Deelbetaling factuur
Ga naar de boeking in het dagboek bank en klik in het veld onder Factuur/order F4. Er wordt een scherm geopend waarin je de betreffende factuur kan ophalen.
Vul het klantnummer in en selecteer de factuur. Klik op Plaats de factuur. Rechtsonder zie je dat er een verschil bedrag ontstaan. Dit komt omdat de factuur niet in zijn totaal wordt betaald. Klik op plaatsen. De boeking kan dan worden opgeslagen en de factuur blijft nog met het openstaande bedrag open staan.

Elke keer wanneer de klant een deel van de factuur betaald kun je op deze manier de factuur koppelen. Net zolang totdat er geen verschil meer ontstaat omdat de factuur volledig is betaald.