Het vinkje 'UBL meesturen' voor alle klanten uitzetten in SnelStart 12

Je kunt per klant kiezen of je een ubl bestand wilt meesturen of niet. Vanaf het pakket inKaart kun je deze optie voor alle klanten in één keer tegelijk uitzetten.

Wij adviseren om altijd een back up te maken van de administratie voordat je start met importeren

Hoe vinkje ''UBL meesturen'' bij alle klanten in één keer uitzetten?

Stap 1: De klantgegevens exporteren
Exporteer je klantgegevens naar Excel. Hoe je dit doet lees je hier.

Stap 2: Het Excelbestand aanpassen om het vinkje voor 'UBL bestand als bijlage' uit te zetten.
Wanneer de klantgegevens geëxporteerd zijn naar Excel moet je nog een paar aanpassingen doen voordat de lijst weer geïmporteerd kan worden naar SnelStart.

1. Verwijder alle kolommen behalve Relatiecode en Naam;
  2. Voeg een nieuwe kolom toe die je UBL noemt en zet voor elke klant de waarde op FALSE (dit doe je makkelijk en snel door alleen in het eerste veld FALSE te zetten en vervolgens dubbel te klikken op het vierkantje rechtsonder in dit veld. Hij kopieert de waarde dan voor al je klanten. Wanneer je TRUE invult blijft bij deze klanten het vinkje wel aan staan.

Sla het bestand op (bijvoorbeeld op je bureaublad).

Stap 3: Een importprofiel maken
Het bestand staat klaar om geïmporteerd te worden. Lees hier hoe je klanten kunt importeren. Let op dat je alleen de stappen doorloopt voor het aanmaken van een nieuw importprofiel. Het werkelijke importeren volgt in stap 4.

Stap 4: Klanten importeren
Je bent nu aangekomen in het venster waar je de kolommen van je bestand koppelt aan de velden in SnelStart. Hier zijn de velden fldRelatiecode en fldNaam al gekoppeld aan de gelijknamige kolommen in je bestand. De 'landvelden' zijn ingevuld, ook al heb je deze niet in je bestand staan. Werk je met buitenlandse klanten, dan is het verstandig deze twee regels niet mee te importeren. Je klanten krijgen namelijk allemaal als land Nederland mee. Vink deze velden helemaal rechts op de regel uit.

In je Excel-bestand heb je een kolom UBL toegevoegd. Deze kolom wordt door SnelStart helaas niet automatisch herkend en aan het juiste veld gekoppeld. Dit dien je handmatig te doen:

1. Scrol naar beneden tot je aan de linkerkant het veld “fldUblBestandAlsBijlage” tegenkomt. Klik op het plusteken dat er gelijk achter staat;
  2. Er verschijnt nu een pop-upscherm. Hier zie je aan de linkerkant de namen van de kolommen uit het Excel-bestand. Klik hier op UBL. De namen worden nu ook in het formuleveld getoond;
  3. Klik op OK;
  4. Klik links onderaan het venster op volgende;
  5. Nu wordt je gevraagd naar de importeermethode. Let op: kies voor verversen!
  6. Klik links onderaan weer op volgende;
  7. Kies voor het importprofiel opslaan en uitvoeren;
  8. Klik links onderaan op voltooien.

Het kan voorkomen dat SnelStart in het volgende venster bij omschrijving de volgende melding geeft: ''Toegang geweigerd, het doelrecord mag niet worden overschreven.'' Deze melding kun je negeren. Alle vinkjes UBL op je klantenkaarten staan nu uit.