Het pakket inHandel - Pakketverzenders

Het pakket inHandel is een extra module, deze module kan je gebruiken in SnelStart 12. In dit artikel staat welke instellingen er nodig zijn bij elke pakketverzender.

1. Pakketverzenders

In het menu vindt je de knop Verzenden, door hier op te klikken kom je in het benodigde scherm.  Aan de rechterkant staan de knop(pen) van de verzenders die binnen je licentie beschikbaar zijn. Het is belangrijk dat je de instellingen voor de pakketverzender juist hebt ingesteld om ze te kunnen gebruiken.

2. Wat moet ik instellen bij de pakketverzenders?

2.1 PostNL
De instellingen in het pakket InHandel:

1. Barcode API URL: https://api.postnl.nl/shipment/v1_1
  2. Labelling API Url: https://api.postnl.nl/shipment/v2_2
  3. API key: zie hieronder
  4. Klantcode: zie hieronder
  5. Klantnummer: zie hieronder

De instellingen halen uit de Online-omgeving, de volgende stappen moeten worden genomen:
Open de URL in de browser: https://mijn.postnl.nl/
Login met de welbekende gegevens (emailadres en wachtwoord)

API key
Ga naar Mijn account, kies de onderste optie genaamd API beheren, onder het kopje Toegangsinstellingen. Het kan zijn dat deze optie niet aan staat. In dat geval moet er contact worden gezocht met PostNL klantenservice en S for Software worden genoemd om de API integratie aan te zetten.

Wanneer er op API beheren wordt geklikt, kan de API-key worden gevonden.

Klantcode en Klantnummer

Deze beide gegevens zijn het snelste te vinden onder: Menu vervolgens pakketten en vracht.

Het klantnummer kan ook worden gevonden onder de Persoonlijke instellingen.

2.2 DPD
De instellingen in inHandel:

1. Login service URL: https://wsshipper.dpd.nl/soap/services/LoginService/V2_1

2. Shipment service Url: https://wsshipper.dpd.nl/soap/services/ShipmentService/V3_3

3. Gebruikersnaam: DPD gebruikersnaam

4. Wachtwoord: DPD wachtwoord

5. Message Url: nl_NL

De instellingen Online:

De online omgeving is niet perse nodig, aangezien je met een wachtwoord en gebruikersnaam genoeg hebt. In onderstaande kan worden ingelogd met de benodigde gebruikersnaam en wachtwoord.

https://shipper.dpd.nl/login

2.3. Transsmart
De instellingen in het pakket inHandel:

1. Service Url: https://api.transsmart.com

2. Gebruikersnaam: Gebruikersnaam van Transsmart

3. Wachtwoord: Wachtwoord van Transsmart

De instellingen Online:

https://my.transsmart.com/auth/login

2.4 Transmission
De instellingen in inHandel:

1. Webservice url: http://portal.trans-mission.nl/webservices/TMSOnline.php

2. Gebruikersnaam: Gebruikersnaam van Transmission

3. Wachtwoord: Wachtwoord van Transmission

4. Depot: Bekend bij Klant

5. Verlader: Bekend bij Klant

2.5 Sendcloud

De instellingen in het pakket inHandel:

1. Public key: Zie hieronder
  2. Secret Key: Zie hieronder

Public en Secret Key

Login via de URL: https://panel.sendcloud.sc/accounts/login/

Met de bekende gegevens (Email en wachtwoord)

Ga naar Menu, dan naar de Instellingen en vervolgens Integraties

Klik vervolgens op de link Koppelen op de tegel Sendcloud API

De Public en Secret key zijn over te nemen uit de popup.

2.6 DHL Parcel
De instellingen in inHandel:

1. User id: zie hieronder
  2. Key: zie hieronder
  3. Account ID: zie hieronder

Login via de volgende URL: https://my.dhlparcel.nl/account/sign-in

Ga vervolgens naar de Instellingen (linkermenu, onderste icoontje).

UserId en Key
Klik op het menu-item bovenin op API-sleutels. Maak een API sleutel aan. Hier kunnen de UserId en de Key worden gevonden.

2.7 FEDEX
De instellingen in inHandel:

1. Accountnumber: zie hieronder
  2. Key: zie hieronder
  3. MeterNumber: zie hieronder
  4. Password: zie hieronder

Open de volgende URL in de browser: https://www.fedex.com/ klik daarna op login. Vervolgens klik op het account.

Accountnumber
Ga naar Klantnummerbeheer, daar is het Klantnummer te vinden.

Key, Meternumber en Password
Deze gegevens zijn op te vragen via de klantenservice van FedEx.

2.8 SHOPSUNITED
De instellingen in inHandel:

1. LoginID: zie hieronder
  2. ApiKey: zie hieronder

Ga naar de URL: https://login.shops-united.nl/login/ log daar in met de bekende gegevens (email en wachtwoord).

LoginID en APIkey

Klik in het linkermenu vervolgens op Instellingen, en daarna op Koppelingen. Maak daar een API verbinding aan. Hier kunnen de LoginID en de APIkey worden gevonden.

De volgende pakketverzenders zijn niet geïmplementeerd in inHandel: GLS, Paazl, DHL Express, DHL Parcel Easyship, Email en UPS.