Gegevens sorteren in tabellen in SnelStart 12

Vanaf het pakket inZicht kun je in SnelStart 12 gegevens van tabellen sorteren. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

In SnelStart zijn gegevens opgenomen in tabellen. Denk hierbij aan de orderregels bij het maken van een factuur, overzichten als artikel- en factuurhistorie in de klantenkaart of het resultaat van een zoekopdracht. Je kunt in de meeste tabellen die gegevens bevatten, met behulp van de rechter muisknop een aantal extra functies oproepen. Een van die functies is het sorteren van gegevens in tabellen.

Deze functionaliteit is niet beschikbaar in SnelStart Web.

1. Regels in tabellen sorteren

In nagenoeg alle tabellen kan de inhoud gesorteerd worden per kolom in de tabel.
Er kan dan gekozen worden voor oplopend (A-Z) of aflopend (Z-A).
Klik met de rechter muisknop ergens in de tabel. Ga in het menu dat verschijnt met de muis over het item Sorteer. Kies voor de optie Oplopend of Aflopend, selecteer de kolom die je wilt sorteren door erop te klikken.

SF000001932_afbeelding_001

De gegevens in de gekozen kolom worden nu gesorteerd in de volgorde die gekozen is.
Zie onderstaand voorbeeld, hier is eerst gesorteerd op relatiecode en daarna op naam.

SF000001932_afbeelding_002

2. Orderregels op een factuur sorteren

Wil je de orderregels op een bestaande factuur sorteren en in de nieuwe volgorde afdrukken?
Ga naar het tabblad Facturen → Verkopen. Zoek vervolgens de factuur waarvan je de orderregels wilt sorteren en klik op de knop Wijzig. Sorteer de orderregels zoals boven beschreven en druk de factuur opnieuw af met de knop Factuur.

SF000001932_afbeelding_003