Download en installatie

Firewall aanpassen voor het gebruik van SnelStart

Omschrijving

Als u werkt met SnelStart 12 dan is het noodzakelijk dat het programma kan communiceren met de buitenwereld. Denk hierbij aan het inloggen op het SnelStart Services Platform bij het opstarten van SnelStart, communicatie met uw online administratie of communicatie met uw SQL-server in geval van netwerkadministraties. Voor deze communicatie gebruikt SnelStart een aantal poorten van uw computer.

In sommige netwerksituaties kan de beveiliging echter deze communicatie blokkeren, door de benodigde poorten af te sluiten. De instellingen van de firewall moeten hierop worden aangepast. Dit kunt u zelf doen, maar in beheerde omgevingen dient uw systeenbeheerder dit te regelen.

Uitleg

Poort 443 (HTTPS)

Deze poort is noodzakelijk voor communicatie tussen SnelStart en het SnelStart Services Platform. Kortom deze poort is nodig om in te kunnen loggen in SnelStart. (ws.snelstart.nl). Deze poort staat over het algemeen gewoon open, omdat deze ook gebruikt wordt door andere toepassingen.

Poort 1433 (uitgaand)

De communicatie tussen SnelStart en uw online database verloopt via deze poort naar *.database.windows.net. Als deze poort is dichtgezet (bijvoorbeeld na de anniversary update van Windows 10), kunt u uw online administratie niet benaderen.

Poort 1434 (uitgaand)

De communicatie tussen SnelStart en uw SQL-dataserver verloopt via deze poort. Is deze dichtgezet, dan wordt uw SQL-server niet zichtbaar in SnelStart.

Gerelateerde onderwerpen

Windows 10 firewall openzetten voor online administratie

Firewall openzetten voor netwerk administratie

Tips & Tricks

Uitroepteken_test

Ip adressen Microsoft Azure Servers
Bekijk hier de IP-adressen van de servers bij Microsoft Azure, de region van de servers waar SnelStart gebruik van maakt is europewest.