Firewall aanpassen voor het gebruik van SnelStart

Om in SnelStart versie 12 te werken dient er een online verbinding te zijn.

Als je werkt met SnelStart 12 dan is het noodzakelijk dat het programma kan communiceren met de buitenwereld. Denk hierbij aan het inloggen op het SnelStart Services Platform bij het opstarten van SnelStart, communicatie met je online administratie of communicatie met je SQL-server in geval van netwerkadministraties. Voor deze communicatie gebruikt SnelStart een aantal poorten van je computer. In sommige netwerksituaties kan de beveiliging deze communicatie blokkeren door de benodigde poorten af te sluiten. De instellingen van de firewall moeten hierop worden aangepast. Dit kan je zelf doen, maar in beheerde omgevingen dient je systeembeheerder dit te regelen.

Poort 443 (HTTPS)
Deze poort is noodzakelijk voor communicatie tussen SnelStart en het SnelStart Services Platform. Kortom deze poort is nodig om in te kunnen loggen in SnelStart. (ws.snelstart.nl). Deze poort staat over het algemeen gewoon open, omdat deze ook gebruikt wordt door andere toepassingen.

Poort 1433 (uitgaand)
De communicatie tussen SnelStart en je online database verloopt via deze poort naar *.database.windows.net. Als deze poort is dichtgezet (bijvoorbeeld na de anniversary update van Windows 10), kun je je online administratie niet benaderen.

Poort 1434 (uitgaand)
De communicatie tussen SnelStart en de SQL-dataserver verloopt via deze poort. Is deze dichtgezet, dan wordt je SQL-server niet zichtbaar in SnelStart.