Melding: fase 4 - Onbekende database indeling

Als je een administratie opent in SnelStart 12 dan kun je de bovenstaande melding op je scherm krijgen. In dit artikel vind je hierover meer informatie.

Als je deze melding krijgt bij het openen, dan betekent het in alle gevallen dat het administratiebestand is beschadigd. SnelStart kan het bestand dan niet meer openen. Een beschadiging kan ontstaan door:

• Een onderbroken schijfbewerking
  • Defecte hardware
  • Het MDB-bestand openen en opslaan in een ander programma

Dit kan echter alleen gebeuren bij het openen van MDB-administraties of uitwisselingsbestanden die zijn gemaakt in SnelStart 11 en ouder.

De administratie repareren in Microsoft Access

Als je administratiebestand beschadigd is, dan bestaat er een mogelijkheid om dit te repareren met Microsoft Acces. Sluit hiervoor SnelStart af, start het programma Microsoft Acces (onderdeel van Office) en open het administratiebestand in Acces. Bij het openen van je administratie constateert Acces dat de database inconsistent is en geeft aan deze automatisch te repareren. Als de reparatie gelukt is kun je de administratie weer openen met SnelStart en verder werken.
Wanneer het in Acces niet lukt om het bestand te repareren, dan moet de administratie als verloren worden beschouwd. In dat geval dien je een back-up of een herstelpunt terug te zetten.