1. Overig
  2. Algemene informatie

Fase 4 - Handshake melding (Integratie)

Als je externe programma's hebt gekoppeld met SnelStart 12 door middel van SnelStart Integratie, dan kun je bij het benaderen (openen) van de administratie vanuit het externe programma de onderstaande melding op je scherm krijgen.

Fase 4 : openen database time-out voor verbinding overschreden. De timout periode is verstreken bij het proberen de bevestiging van de handstake voor aanmelden te gebruiken. De tijd die werd doorgebracht met het proberen verbinding te maken met deze server was-() pré initialisatie = 2103; handshake

SF000001872_afbeelding_001


De oorzaak is dat de communicatie door middel van Integratie tussen de SnelStart administratie (SQL) en de externe software wordt geblokkeerd door de firewall. Deze melding kan worden voorkomen door de blokkade op te heffen.

Dit doe je als volgt: Start de SQL configuration manager op de server → ga naar SQL server network configuration en klik op protocols for SQL (versienaam). Klik met de rechter muisknop op protocol name: TCP/IP en dan op eigenschappen → klik op het tabblad IP Adresses → scroll naar beneden tot IPAII in beeld staat. Klik rechts van TCP poort en vul in 1433 → klik op Ok → sluit de SQL Server Configuratie Manager.
Tot slot voeg poort 1433 toe aan de firewall op de server bij inkomende verbindingen voor TCP/IP.
Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee