Factuuropmaak aanpassen btw-tabel in SnelStart 12

In dit artikel vind je meer informatie over het aanpassen van de btw-tabel in de opmaak.

Het inrichten van een verkoopsjabloon valt buiten de ondersteuning van onze klantenservice. Wil je hierbij toch uitgebreide hulp? Dan kan je hiervoor contact opnemen met één van onze SnelStart Implementatiepartners.

Bij het maken van facturen gebruik je het verkoopsjabloon om de factuur te kunnen printen en/of mailen. Dit verkoopsjabloon heeft een opmaak die je geheel naar wens kunt aanpassen.
Als je gaat werken met een ander btw-tarief, bijvoorbeeld het btw-tarief overig, dan is het mogelijk om ook in de voet van de opmaak het btw-tarief aan te passen. Ook kun je in de tabel de btw-tarieven verwijderen die je niet gebruikt. In de standaard opmaak van de factuur wordt er in de btw-tabel in de voet van je factuur een uitsplitsing gemaakt in drie btw-tarieven, te weten:

• geen btw: code 0
  • laag btw: code 1
  • hoog btw: code 2

1. Btw tarief Overig toevoegen in opmaak

Als je het btw-tarief overig gaat gebruiken, kun je dit tarief dat nog niet in de standaardopmaak is meegenomen, toevoegen in de btw-tabel.

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen.
Kies het juiste sjabloon en klik op Opmaak wijzigen. Onderaan in de opmaak vind je de tabel btw-tarieven met de codes. Vergroot het grote kader door:

• Klik op de lijn van het kader
    • Klik op het middelste blauwe blokje bovenaan;
    • Sleep deze (linkermuisknop ingedrukt houden) naar boven.

Doe hetzelfde met het kader dat direct om de btw-tabel zit. Versleep de velden (selecteren, één veld aanklikken en muis ingedrukt houden en op de juiste plek zetten).
Zoek in het scherm gereedschap het veld fldBtwBedragoverig. Klik deze aan en sleep het veld in de tabel. Zoek ook fldBtwGrondslagoverig en fldBtwpercentageoverig. Kopieer het vakje met nummer 2, verplaats deze en zet het cijfer 3 erin. Klik op opslaan.

2. Btw-tarief verwijderen uit opmaak

1. Selecteer de volgende velden en kies voor delete:
    • codeveld met cijfer betreffende btw-code (0, 1 of 2)
    • fldBtwPercentage van het betreffende btw-percentage (geen, laag of hoog)
    • fldBtwGrondslag van de betreffende btw-grondslag (geen, laag of hoog)
    • fldBtwBedrag van het betreffende btw-bedrag (geen, laag of hoog)

2. Selecteer de overige velden en sleep ze naar de juiste plaats om weer aan te sluiten

3. Klik op Opslaan.