Verschillende adressen op de klant of leverancierskaart

In dit artikel vertellen we welke mogelijkheden er zijn in SnelStart m.b.t. adressen op de klanktaart en leverancierskaart.

De mogelijkheden

Het standaardadres
Vanaf het pakket inStap kun je op de klantkaart en leverancierskaart adresgegevens invoeren. Als je alleen deze adresgegeven invoert dan wordt dit adres als factuur, verzend en correspondentieadres gezien.

Afwijkend correspondentieadres
Vanaf het pakket inStap is het ook mogelijk om een afwijkend correspondentieadres in te voeren. Zet een vinkje bij de optie Afwijkend correspondentieadres en vul de gegevens in. Bij het maken van een factuur zal dit adres op de factuur komen te staan (dit staat standaard zo ingesteld bij onze sjablonen, als je hier zelf wijzigingen op hebt aangebracht dan moeten de velden handmatig worden toegevoegd).

Als je een klant invoert in je relatiebestand dan vul je de adresgegevens in. Dit adres wordt standaard als factuuradres gebruikt. Daarnaast wordt dit adres ook standaard als verzendadres gebruikt.

Afwijkend factuuradres
Vanaf het pakket inZicht kun je aangeven dat de factuur naar een andere klant moet. Ga naar de klantkaart en zet de optie Factuuradres op Andere klant. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een klant hebt met verschillende vestigingen. Bij het maken van een factuur staat het adres van de andere klant op de factuur. Het afleveradres is nog steeds het standaardadres van de klant zelf. Als je bij een klant een afwijkend correspondentieadres en een  factuuradres bij andere klant hebt ingesteld, dan wordt het afwijkende correspondentieadres genegeerd bij het versturen van facturen.

Meerdere verzendadressen
Vanaf het pakket inZicht kun je op een klantkaart meerdere verzendadressen instellen. Dit is bijvoorbeeld handig voor een hoofdkantoor met meerdere vestigingen. Maak het hoofdkantoor als klant aan en ook alle losse vestigingen. Zet bij alle losse vestigingen de optie Factuuradres op Andere klant en selecteer het hoofdkantoor. Bij het hoofdkantoor komen dan onder het tabblad verzendadressen alle losse vestigingen te staan. 

- Het afleveradres is altijd bepalend voor de btw. Dit is het standaardadres wat bij de klant staat ingesteld. Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier om terug te gaan naar alles over verkopen, of lees hier de veelgestelde vragen.