Een factuur die contant en met pin wordt betaald. Hoe boek ik dit in SnelStart 12?

Het kan voorkomen dat een klant een deel van de factuur met de pin betaald en een deel contant. Hieronder leggen we uit hoe dit kan worden geboekt in SnelStart 12.

Een factuur boeken die contant en met pin wordt betaald

Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekhouden → Dagboek Kas → Nieuw.
Vul de boekingsdatum in en eventueel het boekstuknummer. Vul in het veld Omschrijving het factuurnummer in en accepteer het boekingsvoorstel. Zet in het veld Ontvangen het bedrag dat je contant hebt ontvangen.


SF000002474_afbeelding_001
SF000002474_afbeelding_002

Maak nu een tweede boekingsregel aan onder de regel met de factuur. Zet in de kolom Grootboekrekening het nummer van de Tussenrekening PIN-betalingen. Dit is 2211 in het standaard rekeningschema. SnelStart vult automatisch het gepinde bedrag in, in de kolom Credit (een negatief bedrag). Klik daarna op Opslaan. De factuur staat nu als betaald in de administratie.SF000002474_afbeelding_003

Zodra het gepinde bedrag op je rekening is bijgeschreven en het afschrift is ingelezen, dan boek je het ontvangen bedrag in het dagboek bank ook op de tussenrekening pinbetalingen (2211). Hierdoor komt de tussenrekening pin betaling weer op 0 te staan.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee