Een order blokkeren in SnelStart 12

Vanaf inBalans kun je orders blokkeren in SnelStart 12. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Onder orders wordt in SnelStart verstaan, een concept order, abonnementsorder, offerte, pakbon, werkbon, bevestiging of een afhaalbon.

Een order blokkeren

Een order kun je blokkeren. Zolang een order geblokkeerd is kan er geen factuur van worden gemaakt.

Een order blokkeren
Maak een nieuwe order aan of kies een bestaande order. Klik bovenin het scherm op de knop Blokkade. Hiermee is de order geblokkeerd. Je kunt de order vervolgens weer opslaan via de knop Opslaan. De blokkade kan worden opgeheven door weer naar de order te gaan en weer op de knop Blokkade te klikken.

Standaard alle orders blokkeren
Het is mogelijk om deze instelling standaard te maken zodat elke nieuw aangemaakte order standaard is geblokkeerd. Dit kan per sjabloon worden ingesteld. Alleen de orders met een opmaak uit dat sjabloon worden dan standaard geblokkeerd. Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Zet in het veld Algemeen een vinkje bij Nieuwe orders blokkeren.