Een factuuranalyse opvragen in SnelStart 12

Vanaf het pakket inBalans kun je de factuuranalyse raadplegen. Met een factuuranalyse zie je welke facturen er nog openstaan en hoe lang deze openstaan. Zowel van je klanten, als van jezelf. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

In SnelStart Web is het niet mogelijk om een factuuranalyse op te vragen.

1. Factuuranalyse alle facturen

Ga naar Facturen → Factuuranalyse. Kies bij Factuursoort voor Inkoopfacturen of Verkoopfacturen. Bij Analysedatum geef je de datum aan waarvan je een analyse wilt hebben. Klik op de knop Analyse van alle verkoopfacturen. Je ziet nu een overzicht van de gekozen datum, het saldo en het percentage.

2. Factuuranalyse per relatie

Ga naar Facturen → Factuuranalyse. Kies bij Factuursoort voor Inkoopfacturen of Verkoopfacturen. Bij Relatiecode vul je, afhankelijke van de gekozen factuursoort, het klant- of leveranciersnummer in. Bij Analysedatum geef je de datum aan waarvan je een analyse wilt hebben. Klik op Analyse van alle verkoopfacturen of Analyse van alle inkoopfacturen.