Einde ondersteuning Microsoft SQL LocalDB 2014 voor lokale administraties in SnelStart 12

Vanaf 9 juli 2024 stopt Microsoft met de ondersteuning van Microsoft SQL LocalDB 2014.

Microsoft SQL LocalDB 2014 is een applicatie die noodzakelijk is voor het gebruik van lokale administraties in SnelStart en wordt momenteel standaard meegeleverd bij de installatie van SnelStart 12.

Einde ondersteuning Microsoft SQL LocalDB 2014 voor lokale administraties in
SnelStart 12

Vanaf 9 juli 2024 stopt Microsoft met de ondersteuning van Microsoft SQL LocalDB 2014. Deze applicatie is noodzakelijk voor het gebruik van lokale administraties in SnelStart en wordt momenteel standaard meegeleverd bij de installatie van SnelStart 12.

Wat betekent dit voor jou?
SnelStart zal de huidige versie van Microsoft SQL LocalDB 2014 blijven leveren als onderdeel van de SnelStart 12-installatie. Dit doen we om verschillende redenen:

• Bij het upgraden van de SQL LocalDB kunnen er compatibiliteitsproblemen ontstaan. Dit kan gebeuren wanneer administraties gedeeld worden tussen verschillende SnelStart-installaties, waardoor administraties mogelijk niet meer kunnen worden geopend.
  • SnelStart biedt sinds 2014 online administraties op basis van Microsoft Azure aan als onderdeel van het basisabonnement. Deze voldoen altijd aan de laatste updates en vormen een goed alternatief voor lokale administraties.
  • Bij elk SnelStart basisabonnement is standaard één gratis online administratie inbegrepen.

Tip!

Maak je gebruik van lokale administraties en wil je zeker veilig blijven werken? Dan adviseren we je om je administraties online te zetten.