Een RGS brugstaat downloaden uit SnelStart

Heb je een accountant gekoppeld aan je administratie? Dan kun je vanaf het pakket inKaart een RGS brugstaat genereren. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Om het overnemen van gegevens uit administraties snel en foutloos te maken, zijn veel koppelingen mogelijk met fiscale- en rapportagesoftware. Wie geen koppeling gebruikt, moet resultaten en balansgegevens handmatig overnemen in de nieuwe software. Dat is bewerkelijk en er is altijd kans op fouten. Daar heeft SnelStart nu een oplossing voor ontwikkeld: het kunnen downloaden van de RGS Brugstaat.

Met een RGS Brugstaat zet je deze gegevens eenvoudig over naar andere fiscale software.
De RGS Brugstaat heeft de vorm van een .xml-bestand en bevat alle cijfers uit je SnelStart administratie die nodig zijn voor het inlezen van je administratie in een ander softwarepakket.

Om tot een RGS Brugstaat te komen moet je administratie gekoppeld zijn aan het RGS. (het Referentie Grootboek Schema). Dit kan alleen gedaan worden met het pakket accountant. Als je dus een accountant gekoppeld hebt aan je administratie dan kan de accountant dit voor je doen.  Hier lees je meer informatie over het RGS.

1. Een RGS brugstaat downloaden in SnelStart

Een RGS Brugstaat kan vanaf het pakket inKaart worden gedownload. Voorwaarde is dat je administratie RGS gekoppeld is en online staat.

Heb je een pakket inOrde of inStap en heeft een accountant rechten in je administratie? Vraag dan je accountant om jouw RGS Brugstaat te downloaden.

  1. Open je administratie in SnelStart web.

  2. Klik rechtsboven op de drie verticale boekjes en ga naar Bestanden downloaden. 

    Klik onderaan op de button Downloaden, deze staat onder RGS Brugstaat downloaden.

  3. Het bestand wordt gedownload en opgeslagen op je computer. 

Wat als je het bestand niet kunt downloaden?

Er zijn een aantal criteria gesteld aan het kunnen downloaden van het RGS brugstaat. Je administratie moet RGS gekoppeld zijn, maar ook de boekingen moeten juist zijn geboekt. Zo moet een boeking bijvoorbeeld in balans zijn. Als je administratie niet aan deze voorwaarden voldoet, dan krijg je een foutmelding bij het downloaden.

 

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee