1. Boekhouden
  2. Grootboekrekeningen

Een RGS brugstaat downloaden uit SnelStart

Vanaf het pakket Accountant kun je vanuit SnelStart een RGS brugstaat genereren. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Om het overnemen van gegevens uit administraties snel en foutloos te maken, zijn veel koppelingen mogelijk met fiscale- en rapportagesoftware. Wie geen koppeling gebruikt, moest resultaten en balansgegevens handmatig overnemen in de nieuwe software. Dat is bewerkelijk en er is altijd kans op fouten. Daar heeft SnelStart nu een oplossing voor ontwikkeld: het kunnen downloaden van de RGS Brugstaat.

Met een RGS Brugstaat zet je eenvoudig gegevens over naar andere fiscale software. De RGS Brugstaat heeft de vorm van een .xml-bestand en bevat alle cijfers uit de SnelStart-administratie die nodig zijn voor het inlezen van je administratie in een ander softwarepakket.

Om tot een RGS Brugstaat te komen moet je administratie gekoppeld zijn aan RGS. (Referentie Grootboek Schema). Jouw accountant kan jouw grootboekrekeningen koppelen aan RGS zodra jij je accountant toegang hebt verleend tot je administratie. Meer informatie over het RGS lees je hier.

1. Een RGS brugstaat downloaden in SnelStart

De RGS Brugstaat kan alleen worden opgevraagd vanaf het pakket InKaart voor administraties die RGS gekoppeld zijn en online staan.

Heb je een pakket inOrde of inStap? Vraag dan je accountant om jouw RGS Brugstaat te downloaden. Dit kan je accountant als deze toegang heeft tot je administratie in SnelStart.

1. Open je administratie in SnelStart web.
  2. Klik rechtsboven op de drie verticale boekjes en ga naar Bestanden downloaden.
    Klik onderaan op de button Downloaden, deze staat onder RGS Brugstaat downloaden.
  3. Het bestand wordt gedownload en opgeslagen op je computer.

Wat als je het bestand niet kunt downloaden?
Er zijn een aantal criteria gesteld aan het kunnen downloaden van het RGS brugstaat. Je administratie moet RGS gekoppeld zijn, maar ook de boekingen moeten juist zijn geboekt. Zo moet een boeking bijvoorbeeld in balans zijn. Als je administratie niet aan deze voorwaarden voldoet, dan krijg je een foutmelding bij het downloaden.