Een factuur als privé betaald/ontvangen registreren in SnelStart 12

Heb je een betaling voor een verkoopfactuur ontvangen via je je privé of een inkoopfactuur betaald uit je privé, lees dan hier hoe je dit kunt boeken in SnelStart 12.

Een factuur als privé betaald/ontvangen registreren

RGS gekoppeld
Staat je administratie online en is je administratie RGS gekoppeld dan kun je via één druk op de knop een factuur als privé betaald registeren.
In SnelStart Web is dit ook mogelijk vanaf het pakket inStap in SnelStart Web. Lees hier hoe dit werkt.

Niet RGS gekoppeld
Is je administratie niet RGS gekoppeld dan kan een factuur alleen als privé betaald worden door een boeking in het dagboek memoriaal.
Lees hieronder hoe je deze boeking kunt maken of klik
hier voor een filmpje over hoe deze boeking gemaakt kan worden.

1. Klik op het tabblad Boekhouden en ga naar Boekhouden. Open je dagboek memoriaal en klik op Nieuwe boeking.

2. Ga naar de orderregel en koppel in de eerste orderregel de betreffende factuur. Dit doe je door in de kolom onder Order/Factuur F4 te gaan staan daar het factuurnummer in te typen. Je ziet de factuur verschijnen, selecteer de factuur en klik op Plaats de order/Factuur.

3. Maak vervolgens een nieuwe orderregel aan en zet in het veld grootboekrekening de grootboekrekening privé storting(bij betaling) en of opname(bij ontvangst). Dit is een balans rekening met de functie 0.