De datum- en tijdinstellingen in SnelStart

In dit artikel geven we meer informatie over de datum- en tijdinstellingen in SnelStart 12.

De datum- en tijdinstellingen

SnelStart is een programma dat is ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Hierdoor is het gebruik van datum en tijd ook ingesteld op de Nederlandse aanduiding.
In het geval van een datum wordt dus altijd eerst de dag en daarna de maand aangegeven.

Tijdinstelling1goed

Nederlandse aanduiding of Amerikaanse aanduiding
Zoals gezegd is de Nederlandse datumaanduiding altijd dag-maand-jaar, dus bijvoorbeeld 22-05-2020.
De Amerikaanse aanduiding is echter precies andersom namelijk maand-dag-jaar, dus 05-22-2020. Als het Windows besturingssysteem op je computer of de server waarop je SnelStart versie draait is ingesteld op de Amerikaanse tijdsaanduiding dan veroorzaakt dit problemen met het werken in SnelStart.

Hoe herken je of je systeem goed is ingesteld?
Rechtsonder op het scherm van je computer zie je de datum en tijd staan. Om goed te kunnen werken moet dit zijn ingesteld in de Nederlandse datum en tijd.

Tijdinstelling2_b

Staat de datum en tijd niet goed ingesteld dan kun je dit aanpassen.
Klik met je rechter muisknop op de tijd/datum. Kies voor de optie datum/tijd aanpassen. Zorg dat bij Regio en taal, de instelling op Nederland staat. Bij Datum en tijd moeten de Nederlandse instellingen staan.