Handmatig een kasstaat inboeken in SnelStart 12

Een kasstaat is een uitdraai van alle contante betalingen van een dag. In SnelStart 12 kun je deze kasstaat zelf inboeken. In dit artikel lees je hoe dat werkt.

Een kasstaat boeken

Als je een winkel hebt en contante betalingen ontvangt, dan sluit je aan het einde van de dag de kassa af. Er ontstaat dan een kasstaat. Deze kasstaat kun je handmatig boeken in het dagboek kas. In dit artikel nemen we onderstaande afbeelding als voorbeeld:


De boeking maken

Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekhouden. Open je dagboek kas en klik op +Nieuw. Vul bij de boekingsdatum de datum van de kasstaat in. Vul eventueel het boekstuknummer in, In het veld omschrijving kun je bijvoorbeeld kasstaat (datum) zetten. Vul bij ontvangen of uitgegeven het totale bedrag van de kasstaat in. Vul bij Omschrijving (bijvoorbeeld: Kasstaat 29/8) in en vul bij Ontvangen het totaalbedrag aan contante betalingen in (€ 1.538,36).

boekingkasstaat_b

Na het invullen van de hoofdboeking moeten de bedragen verwerkt worden in een aantal boekingsregels in de tegenboeking. Vul in de tegenboeking de onderstaande regels in:
Omzet hoge btw op rekening 8002 (optioneel) met als saldo € 2089,33. Pas in de btw-tabel rechts onderin het btw-bedrag aan naar € 438,76.
Omzet lage btw op rekening 8001 (optioneel) met als saldo € 253,67. Pas in de btw-tabel rechts onderin het btw-bedrag bij 6% aan naar €15,22.
Kies de tussenrekening voor pinbetalingen 2211 (optioneel) en vul het bedrag dat per pin ontvangen is negatief in: €-1.258,62.
Tot slot klik op Opslaan.

kasstaatboeking_b

  • Vanaf het pakket inZicht heb je in de boekingsregels een Credit- en een Debetkolom.
   In dat geval plaats je de negatieve bedragen in de kolom Debet.

  •  Als je geld hebt ontvangen in de kas dan wordt dit automatisch credit geboekt en bij uitgegeven geld uit de kas wordt dit debet geboekt.
  • Met de module Add on Kassa worden de kasstaten automatisch door SnelStart in de boekhouding verwerkt.  Was dit artikel nuttig?

  Kcc-ja Kcc-nee