Een overboeking van Kas naar Bank maken in SnelStart 12

Vanaf het pakket inKaart kun je een storting vanuit het dagboek kas boeken in dagboek bank. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Wanneer je zelf een bedrag van je kasboek hebt gestort op je bankrekening dan moet dit ook worden geboekt in je administratie. Het is niet mogelijk om rechtstreeks een boeking te maken van het ene dagboek naar het andere dagboek. De boeking moet daarom gemaakt worden via kruisposten. Vanuit het dagboek kas maak je een boeking naar kuisposten en daarna kan het bedrag vanaf kruisposten worden geboekt in het dagboek bank.

1. De overboeking vanuit het Dagboek kas verwerken

Ga naar Boekhouden → Boekhouden → Open het dagboek kas en klik op Nieuwe boeking.
Vul de Boekingsdatum in en de omschrijving in. Vul bij Uitgegeven het bedrag in wat je uit de kas hebt opgenomen en hebt gestort op je bankrekeningnummer. Maak een boekingsregel aan en vul in de boekingsregel bij Grootboekrekening de grootboekrekening kruisposten in. Dit is een standaard rekeningschema grootboekrekeningnummer 1200 met functie 112 kruisposten.

Het bedrag wordt automatisch in het veld Debet overgenomen en klik op Opslaan. Het bedrag blijft op rekening kruisposten staan, tot de transactie bij de bank is verwerkt en geboekt.

2. De boeking in het dagboek bank boeken

Het bedrag heb je gestort op je bankrekening. Na het inlezen van je bankafschriften zul je deze boeking tegenkomen. Ga naar het dagboek bank en open de boeking waarin het bedrag is ontvangen. Boek de boeking in de boekingsregel op de grootboekrekening kruisposten (1200). Het bedrag wordt hierdoor weer van de grootboekrekening kruisposten afgeboekt. Het bedrag wordt automatisch credit geboekt.

Bij een storting van dagboek bank naar dagboek kas werk je op dezelfde manier, maar dan andersom. Eerst de boeking in het dagboek bank en daarna in dagboek kas.Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee