Een verkoopboeking maken in het dagboek verkoop in SnelStart 12

Vanaf inStap kun je een verkoopboeking maken in dagboek verkoop. Er wordt dan geen factuur gemaakt maar alleen een verkoopboeking. In dit artikel lees je hoe je dit kunt boeken.

Stel je maakt je facturen in een ander programma, maar wilt de boeking wel in SnelStart krijgen dan kun je een boeking maken in het dagboek verkoop. Er wordt dan geen factuur gemaakt, maar de omzet en btw wordt wel geboekt.

Een verkoopboeking maken

1. Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekhouden. Open het dagboek Verkoop en klik op Nieuwe boeking.
  2. Vul de boekingsdatum, de klant, het factuurnummer en het factuurbedrag in. Het boekstuknummer is optioneel.
    verkoopboekinghandmatig_b
  3. Maak een boekingsregel aan en boek het factuurbedrag op een omzetrekening. In dit voorbeeld nemen we de omzetrekening 8000. Dit is een omzetrekening met de functie 12 (hoog btw). Na het invullen van het grootboeknummer vult SnelStart automatisch in de kolom Credit het factuurbedrag excl. btw. Het btw-bedrag wordt automatisch ingevuld in de tabel Btw af te dragen bij btw hoog als het om hoge btw gaat (rechstonderin). Klik op Opslaan als de boeking goed is.
    handmatigverkoop_b