Een bedrag overboeken van bank naar kas in SnelStart 12

Vanaf inKaart kun je een storting vanuit het dagboek bank boeken in dagboek kas. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.


Wanneer je zelf een bedrag van je bankrekening hebt afgehaald om dit te storten in je kas dan moet dit ook worden geboekt in je administratie. Het is niet mogelijk om rechtstreeks een boeking te maken van het ene dagboek naar het andere dagboek. De boeking moet daarom gemaakt worden via Kruisposten. Vanuit het Dagboek bank maak je een boeking naar Kuisposten en daarna kan het bedrag vanaf Kruisposten worden geboekt in het Dagboek Kas.

1. Het bedrag overboeken van bank naar kas

Ga naar Boekhouden → Boekhouden → Dagboek Bank. Zoek de bankmutatie op waarin het bedrag is afgeschreven. Boek de boekingsregel op de Grootboekrekening Kruisposten. Dit is het standaard rekeningschema grootboekrekeningnummer 1200 met functie 112 kruisposten. Het bedrag wordt automatisch debet geboekt en klik op Opslaan.


opnameuitbank_b

2. De boeking in het Dagboek kas maken

Open het dagboek Kas en klik op Nieuwe boeking. Vul de boekingsdatum en de omschrijving in. Vul bij Ontvangen het bedrag in dat je van de bank hebt opgenomen en hebt gestort in je kas.Maak een boekingsregel aan en boek de boeking op de grootboekrekening Kruisposten (1200). Het bedrag wordt automatisch in het veld Credit gezet en klik op Opslaan.


boekingvanbanknaarkas_b