Volgend verkoopordernummer instellen in SnelStart 12

Vanaf het pakket inBalans kun je het volgend verkoopordernummer instellen in SnelStart 12. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Elke factuur, offerte, pakbon, bevestiging, en werkbon die je maakt heeft als basis een verkooporder. Elke verkooporder die je maakt in SnelStart krijgt een eigen nummer.
In de instellingen in de administratie kun je het volgende ordernummer invullen. De eerstvolgende verkooporder die je maakt krijgt dan dat nummer. Dit nummer wordt vervolgens automatisch met 1 verhoogd.

Het is niet mogelijk om het verkoopordernummer in te stellen in SnelStart Web.

Het volgende verkoopordernummer invoeren

Ga naar Snel Starten → Instellingen. Klik op Basisgegevens → Orders.
Vul het gewenste verkoopordernummer in bij Volgend verkoopordernummer (bijv. 202001) en klik op Opslaan.

verkoopordernummer_b

 • Voer je een nummer in dat lager is dan het hoogst gebruikte verkoopordernummer, dan krijg je een waarschuwing op het scherm. In deze melding wordt het hoogst bestaande verkoopordernummer genoemd. Dit nummer kan ook in een ander boekjaar bestaan!
 • Bedenk goed of je werkelijk het lagere verkoopordernummer wilt gebruiken. Je loopt het risico dat je tijdens het maken van een order een melding krijgt dat het gebruikte verkoopordernummer al bestaat.
 • Als je bij het maken van een order de melding krijgt dat het gebruikte nummer al bestaat dan is dit verkoopordernummer al eens gebruikt en kun je in tabblad Orders een volgend verkoopordernummer kieze.


   Meer weten over dit onderwerp?
   Klik hier om terug te gaan naar alles over verkopen, of lees hier de veelgestelde vragen. 

    

    

   Was dit artikel nuttig?

   Kcc-ja Kcc-nee