1. SnelStart 12 Kennisplein
  2. Inkopen
  3. inControle (inkopen en backorder)

Volgend inkoopordernummer instellen in SnelStart 12

Je kunt met InControle een volgend inkoopordernummer invoeren. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Elke inkooporder die je maakt voor je leverancier krijgt in SnelStart een nummer. Deze nummering loopt automatisch op bij elke nieuwe order die je maakt.

Inkoopordernummer instellen

Ga naar Snel Starten → Instellingen → Basisgegevens → Orders. Vul in het veld Volgend inkoopordernummer het nummer in waarmee je deze reeks wilt laten beginnen. Klik op Opslaan.

SF000001352_afbeelding_001

• Gebruik voor de ordernummerreeks een afwijkende nummering t.o.v. de factuur- en verkoopordernummerreeks. Dit is beter voor het overzicht, maar ook voor het koppelen van betalingen bij automatisch inlezen.

• Voer je een nummer in dat lager is dan het hoogst gebruikte inkoopordernummer, dan krijg je een melding op het scherm. Deze melding toont het hoogst bestaande inkoopordernummer. Dit nummer kan ook in een ander boekjaar bestaan!

• Als je bij het maken van een order de melding krijgt dat het gebruikte nummer al bestaat, dan is dit inkoopordernummer al eens gebruikt en kun je in tabblad Orders een volgend inkoopordernummer instellen.