Boekingsvoorstellen aan- of uit zetten in SnelStart 12

Vanaf het pakket inKaart kun je in SnelStart 12 de boekingsvoorstellen aan- of uitzetten.

1. Algemene informatie

Tijdens het maken van een boeking vul je een aantal belangrijke gegevens in. In de hoofdboeking is dat bijvoorbeeld de omschrijving of een factuurnummer. In de boekingsregel is de grootboekrekening het belangrijkste gegeven.

SnelStart koppelt bij het opslaan van de boeking het gekozen grootboeknummer aan de woorden in de omschrijving. De volgende keer als je een nieuwe boeking maakt, dan controleert SnelStart aan de hand van de ingevulde omschrijving welke grootboekrekeningen in het verleden zijn gebruikt. Deze komen dan naar voren in een boekingsvoorstel, ook wel een voorkeursboeking genoemd. Door een boekingsvoorstel aan te klikken wordt de rest van de boeking afgemaakt zoals in het voorstel is aangegeven. Het gebruik van boekingsvoorstellen, of voorkeursboekingen, kun je aan of uit zetten.

2. Boekingsvoorstellen aan of uit zetten

Ga naar het tabblad Administratie → Instellingen. Klik links in het overzicht op basisgegevens. Ga bij de basisgegevens naar het tabblad Boekhouding. Zet een vinkje bij Voorkeuren tijdens boeken en klik op opslaan. Haal het vinkje weg als je dit niet wilt.

SF000001332_afbeelding_001Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee