Het bankrekeningnummer instellen voor incasseren in SnelStart 12

Vanaf het pakket inKaart kun je incasseren. Hiervoor moet je je bankrekeningennummer instellen in je administratie. Meer informatie vind je in dit artikel.

Bankrekening toevoegen en instellen 

Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen. Klik op de knop nieuw om een nieuwe rekening toe te voegen of ga verder met stap 8 als je bankrekeningnummer al staat ingevoerd. 

Vul in het veld IBAN het volledige IBAN- rekeningnummer in. Druk op de TAB-toets op je toetsenbord. Het veld BIC wordt automatisch gevuld en de juiste bank wordt gekozen.

Vul de naam van de rekeninghouder in (optioneel). Vul een omschrijving van de rekening in (bijv. Rekening Courant of Spaarrekening). Kies in het veld dagboek bank het dagboek waarin mutaties van deze rekening worden verwerkt.

Ga bij het bankrekeningnummer naar het tabblad Incasseren. In het veld exportbestand incasso-opdrachten moet de map worden ingesteld waarin het bestand moet worden opgeslagen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: C:\SnelStart\Bankieren\. Achter de locatie moet de bestandsnaam worden ingevuld. Dit is SEPAINC.xml. Dit moet je zelf invullen achter de locatie.
Dit ziet er dan als volgt uit: C:\SnelStart\Bankieren\SEPAINC.xml.
Selecteer in het keuzeveld Incassocontract of je een standaard- of een zakelijk incassocontract hebt voor deze rekening. Vul in het veld Incasso ID het incasso-id in dat je bij je incassocontract hebt gekregen van de bank. Heb je met de bank afspraken gemaakt over maximale bedragen vul de velden dan in. Maximaal bedrag incasso-opdracht: Het maximale bedrag van elke afzonderlijke incasso-opdracht. Maximaal bedrag incasso-batch, het maximale totaal bedrag van de gehele batch. Maximaal aantal opdrachten per batch, hoeveel opdrachten waaruit een batch mag bestaan.

Wil je met een tussenrekening werken zet dan een vinkje bij Tussenrekening.

Vul in het veld dagboek het nummer in van het dagboek waarin je de boekingen wilt verwerken.

Vul in het veld Grootboek het rekeningnummer van de tussenrekening voor automatische betalingen in en klik op Opslaan.

In SnelStart Web is het niet mogelijk om te incasseren.


SF000002187_afbeelding_002

 Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier om terug te gaan naar alles over bank, of lees hier de veelgestelde vragen.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee