1. Bank
 2. Automatische bankkoppelingen

De ING bankkoppeling

Vanaf inOrde kun je een automatische bankkoppeling met je zakelijke ING rekening maken. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Als je een bankkoppeling hebt dan worden de bij en afschrijvingen van je zakelijke bankrekening automatisch in je administratie gezet. 

De bankkoppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde en kan alleen voor online administraties. Het is niet mogelijk om de bankkoppeling aan te vragen met een oud boek of nota pakket.

Heb je het pakket inOrde of het pakket inStap, dan is het noodzakelijk dat je accountant toegang heeft tot je administratie. De accountant zorgt namelijk dat het bankrekeningnummer in je administratie wordt ingesteld en dat de ingelezen bankmutaties worden verwerkt. Daarna kun je de koppeling zelf aanvragen. 

Je kunt geen bankkoppeling aanvragen voor je spaarrekening als dit nummer geen eigen IBAN heeft. Neem voor verdere vragen hierover contact op met de ING. 

Let op: De ING brengt kosten in rekening voor de koppeling. Meer informatie over deze kosten en de bankkoppeling lees je op deze site van de ING.

1. De bankkoppeling aanvragen

 1. Ga naar onze website, www.snelstart.nl en klik bovenin op Inloggen. Log hier in en open je administratie. Ga links in het overzicht naar koppelingen.

  Let op: heb je het pakket inOrde dan vind je Koppelingen door rechtsboven op het poppetje te klikken.

 2. Ga naar de koppelingstegel van de ING. Je vindt deze tegel door in de zoekbalk in te typen Bankafschriften inlezen. Selecteer de tegel en klik op Aanvragen.

 3. Je wordt doorverwezen naar website van de ING. Klik op Koppeling aanvragen/wijzigen en log in bij Mijn ING.

 4. Selecteer het pakket SnelStart en klik op de oranje knop voor Aanvragen/Wijzigen. Je wordt automatisch doorverwezen naar de omgeving van SnelStart. Hier moet je een aantal stappen doorlopen.
  Let op: Ergens in de stappen moet je het bankrekeningnummer selecteren waarvoor je een koppeling wilt aanvragen. Heb je al een bankkoppeling met een ander rekeningnummer dan moet je dit nummer ook weer selecteren. Ook als dit nummer in een andere online administratie staat. 

 5. Als je de stappen hebt doorlopen ga je automatisch weer terug naar de internetbankieren-omgeving van je bank.

 6. Hier kun je de gegevens van je zakelijke rekening controleren. Als alles goed staat vink je aan dat je akkoord gaat met de Voorwaarden Koppeling Boekhoudpakketten. Je moet dit bevestigen bij de ING. Nadat dit is bevestigd is de koppeling actief. De mutaties zullen vanaf de volgende dag worden ingelezen. 

Als er betalingsverkeer (bijschrijvingen en/of afschrijvingen) is geweest, dan zal dit de volgende dag worden ingelezen en geboekt in de administratie. Dit geldt ook voor de weekenden en feestdagen.

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeheven op de site van de bank.

Meerdere abonnementen bij SnelStart en 1 bankaccount
Als je meerdere bankrekeningnummers hebt, en je wilt een bankkoppeling voor een nieuw rekeningnummer aanvragen dan moet je ook altijd de al bestaande rekeningnummers selecteren waar je al een koppeling voor hebt. Als je dat niet doet dan vervallen de bestaande koppelingen. Hierdoor kun je m.b.t. de bankkoppelingen niet goed werken als je meerdere SnelStart abonnementen hebt, en maar 1 inlog account bij je bank met verschillende rekeningen. Je kunt namelijk niet bij SnelStart abonnement A ook de rekeningnummers voor SnelStart abonnement B selecteren, omdat deze rekeningen niet in die administraties staan. 



Meer weten over dit onderwerp?

Klik hier om terug te gaan naar alles over bank, of lees hier de veelgestelde vragen.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee