1. Overig
  2. Algemene informatie

Land toevoegen of wijzigen in SnelStart 12

In SnelStart 12 kun je landen toevoegen, wijzigen of verwijderen. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.


Op de klantkaart kun je bij de klant aangeven wat het land van deze klant is. In SnelStart hebben wij een lijst met landen. Staat een land er niet tussen dan kun je dit land toevoegen bij landen. 

In SnelStart Web is het niet mogelijk om een land toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen.

1. Een nieuw land toevoegen

Ga het tabblad Administratie → Instellingen → Landen. Klik op de knop Nieuw en vul in het veld Landnaam de naam van het land in. Vul vervolgens in het veld Landcode de juiste landcode in en kies in het veld Soort de juiste soort EU-lidstaat of Land buiten de EU. Kies daarna voor Opslaan. De velden Landcode ISO en CBS-nummer zijn geen verplichte velden. De lijst met landcodes vind je hier.


SF000001038_afbeelding_001

2. Een land wijzigen of verwijderen

Wil je een land wijzigen of verwijderen dan kun je dat ook in dit overzicht doen. Ga naar het betreffende land en wijzig het land. 

Het veld Soort wordt gebruikt om te bepalen hoe de omzet moet worden geboekt. SnelStart bepaalt aan de hand van het Land en het Btw-nummer in de klantkaart (Relaties, Klanten) of het om Nederlandse omzet of buitenlandse omzet (binnen EU of buiten EU) gaat. Als je buitenlandse klanten of leveranciers hebt is een juiste instelling van het land van belang voor een goede btw-aangifte en opgaaf ICP.Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee