Ingelezen afschriftregels (opnieuw) boeken

Vanaf het pakket inKaart kun je bankafschriften inlezen. De afschriftregels worden dan geboekt naar je dagboek bank. Lees hier hoe je dit zelf kunt doen, of hoe deze naar een ander dagboek bank kunnen worden geboekt.

Nadat een bankafschrift via de directe bankkoppeling of via handmatig inlezen wordt verwerkt dan komen de afschriftregels in je dagboek bank te staan.
Het bankafschrift wordt eerst geboekt in het tabblad Bankieren en vanuit daar automatisch geboekt naar het dagboek bank, welke staat ingesteld bij je bankrekeningnummer.

Een afschriftregel boeken

Als een afschriftbestand wordt ingelezen dan komt dit bestand te staan bij Bankieren (Tabblad Boekhouden → Bankieren → Rekeningnummer → Mapje Afschriften).
Vanuit hier worden de ingelezen afschriftregels geboekt naar je dagboek bank.
Dit is het dagboek bank wat staat ingesteld bij je bankrekeningnummer (Tabblad Boekhouden → Bankrekeningen).

Het kan zijn dat het afschriftbestand wel is ingelezen, maar dat de afschriftregels niet zijn geboekt naar je dagboek bank. Je kunt de afschriftregels dan handmatig doorboeken.

Ga naar het Tabblad Boekhouden → Bankieren. Selecteer het betreffende rekeningnummer en open de map Afschriften. Selecteer het betreffende bestand en klik op Afschrift boeken (Zie afbeelding hieronder)
SF000002399_afbeelding_004
Als er bij een afschriftbestand een vinkje staat dan betekent het dat deze regels zijn geboekt in dagboek bank (zie afbeelding hieronder)
SF000002399_afbeelding_005Afschriftregels naar een ander dagboek bank boeken
Stel je afschriften zijn wel geboekt, maar naar een verkeerd dagboek dan kun je de afschriftregels opnieuw boeken naar het juiste dagboek.

Ga eerst naar je bankrekeningnummer en stel daar het juiste dagboek bank in.
Verwijder vervolgens de afschriftregels vanuit het verkeerde dagboek bank.
Deze kunnen alleen regel per regel worden verwijderd.
Als de regels daaruit verwijderd zijn dan kun je deze opnieuw boeken vanuit tabblad Bankieren (zie hoofdstuk 1). De regels worden dan naar het juiste dagboek geboekt.