Download en installatie

Fase 4 - Database staat op SINGLE_USER

Omschrijving

Als u in voorgaande versies van SnelStart met een SQL-administratie werkt en u wilt deze openen in SnelStart 12, dan kunt u de volgende melding op uw scherm krijgen:

Uitroepteken_test-1

Er is een fout opgetreden tijdens het openen van de administratie. Fase 4: openen database. Database 'xxxxxxxxxxx' staat op SINGLE_USER ingesteld. Het is niet gelukt om voor gebruiker '' de database op MULTI_USER te zetten.
Controleer of de gebruiker een administrator is op deze database

Uitleg

Oorzaak

Deze melding komt naar voren als in SnelStart 12 een bestaande netwerk-administratie (SQL) wordt geopend met Windows authenticatie. De betreffende Windows-gebruiker heeft in de reguliere instelling van de SQL-server onvoldoende rechten om deze bewerking uit te voeren.

Oplossing 1

Een oplossing die het meest simpel is, is het herstarten van de server. Dit is echter niet in alle gevallen een oplossing voor het probleem. Ga verder naar oplossing 2 en/of 3 als het herstarten van de server niet het gewenste resultaat heeft.

Oplossing 2

Een oplossing is te zorgen dat de betreffende Windows-gebruiker wel de juiste rechten heeft. Dit zal door een systeembeheerder moeten gebeuren in Management Studio, dat is de beheertool voor een SQL-server. Het is van groot belang dat dit wordt gedaan door iemand die thuis is in deze materie!

Oplossing 3

Een tweede oplossing is het verwijderen van de administratie uit de lijst in het administratiebeheer en deze vervolgens opnieuw toe te voegen met SQL authenticatie. Dit doet u als volgt:

1. Start SnelStart op en log in;
  2. Selecteer de betreffende administratie in de lijst;
  3. Klik op de knop Verwijderen;
  4. Selecteer de optie Uit lijst verwijderen;
  5. Klik op de knop Toevoegen en klik op Volgende;
  6. Kies voor de optie Bestaande administratie en klik op Volgende;
  7. Kies de juiste SQL-server;
  8. Selecteer de optie SQL-authenticatie;
  9. Vul de gebruikersnaam in: 'sa';
  10. Vul een Sterk Wachtwoord in (alleen bij installatie SQL met SnelStart stappenplan);
  11. Kies de juiste administratie en klik op Volgende;
  12. Controleer de gegevens en klik op Voltooien;
  13. Selecteer de administratie en open deze;
Uitroepteken_test-1

Als het wachtwoord voor de sa-account niet goed is, kan dit in Management Studio worden aangepast. Hier kan eventueel ook een geheel nieuwe gebruiker met alle rechten worden aangemaakt