Kassa

Een CCV pinautomaat koppelen met SnelStart

Omschrijving

Als u uw SnelStart pakket heeft uitgebreid met SnelStart Kassa, dan maakt u van uw computer en administratie eenvoudig een kassasysteem. Voor het handig verwerken van pinbetalingen kunt u een pin-terminal aansluiten. Als deze pin-terminal geleverd is door CCV, dan kunt u zelfs het te betalen bedrag vanuit SnelStart rechtstreeks naar uw pin-terminal sturen. U hoeft het bedrag dus niet meer handmatig in de pin-terminal in te voeren.

Let op: niet alle betaalautomaten zijn hiervoor geschikt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de klantenservice van CCV: Tel: (088) 228 9849

Om de CCV pin-terminal aan te sluiten en in te stellen werkt u als volgt:

Uitleg

Contact opnemen met CCV Service Center

Als u beschikt over een CCV pinautomaat dan heeft u voor het gebruik in combinatie met SnelStart een speciale kabel nodig.

1. Neem contact op met het CCV Service Center (026-3849849);
  2. Geef aan dat u een kassakoppeling wilt met SnelStart.

Na enige dagen ontvangt u van CCV de benodigde kabel. Hiermee sluit u de pinautomaat aan op de computer waarop u SnelStart heeft geïnstalleerd en gebruikt. Na het aansluiten neemt u nogmaals contact op met CCV. Zij zorgen ervoor dat de pinautomaat wordt ge-update, zodat de kassakoppeling klaar is voor gebruik en ingesteld kan worden in SnelStart.

CCV pin-terminal stellen in SnelStart

1. Ga naar menu Administratie, Instellingen en kies voor Betaalsystemen;
  2. Selecteer in de lijst links het betaalsysteem waarop u de pinautomaat heeft aangesloten;
  3. Selecteer in de keuzelijst 'Poort' in het kader 'Pinterminal aansluiting' de poort waarop de pinautomaat is aangesloten;
  4. Met de knop 'Controleren' controleert u of u de juiste keuze hebt gemaakt en de verbinding goed is.
  5. Klik op de knop 'Opslaan' om de instellingen op te slaan.

Na het aansluiten van de pinautomaat kunt u via menu Factureren en dan Verkopen een verkooporder opstellen. Door te kiezen voor de optie 'Betaling via Pin' of 'Betaling via Chipknip' wordt het totaalbedrag van de order naar de pinautomaat gestuurd en kan de klant de betaling verrichten.

SF000001206_afbeelding_001