Importeren - Leveranciers importeren

Omschrijving

Als u beschikt over een Excel-document met leveranciersgegevens, dan kunt u deze gegevens importeren in SnelStart. Hiermee voegt u eenvoudig nieuwe leveranciers toe. U kunt met een importbestand ook voor alle leveranciers tegelijk een bepaalde wijziging doorvoeren. Voordat u deze gegevens daadwerkelijk kunt importeren, dient u eerst een importprofiel aan te maken.

Het is van belang dat uw importbestand voldoet aan de juiste eisen. Het moet beschikken over de juiste kolomnamen en voor sommige velden geldt een beperkt aantal invulmogelijkheden. Een voorbeeldbestand in Excel-formaat kunt u downloaden door op de onderstaande link te klikken.

Leveranciers importeren, download hier de voorbeeldbestanden:

Door de omvangrijke mogelijkheden van importeren kunnen wij hierbij telefonisch geen ondersteuning bieden. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met een SnelStart ImplementatiePartner.

Uitleg

Stappenplan: Leveranciers importeren - Een nieuw importprofiel maken

1. Zorg dat u het importbestand heeft opgeslagen in een map op uw computer;
  2. Ga naar menu Relaties en kies voor Importeren;
  3. Kies in het submenu voor de optie 'Nieuw importprofiel maken';
  4. Kies in het keuzeveld 'Tabel in SnelStart' voor de optie 'Leveranciers';
  5. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  6. Klik op de knop 'Bladeren' om het te importeren bestand op te zoeken;
  7. Zoek het bestand en selecteer het. Klik op 'Openen';
  8. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  9. Kies de 'Te importeren tabel';
  10. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;

U komt nu in een scherm waar aan de linkerkant alle velden staan waarin u informatie kunt importeren. In het midden staan de te importeren velden in uw importbestand. Als u het voorbeeldbestand heeft gebruikt, dan komen de velden aan de linkerkant overeen met de veldnamen in het bestand en worden ze direct goed gekoppeld.
Helemaal rechts in het scherm ziet u het resultaat. Dat zijn de gegevens per regel in het importbestand. Deze gegevens zullen worden geïmporteerd.

Als alle velden overeen komen vervolgt u de stappen:

Vervolgstappen: importeren leveranciers

1. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  2. Selecteer de gewenste optie. In dit geval kiezen wij toevoegen en verversen;
  3. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  4. Kies welke opslagmogelijkheid u wilt gebruiken: Het importprofiel opslaan en uitvoeren
  5. Klik op de knop 'Voltooien' onder in het scherm;

De gegevens uit het importbestand worden nu geïmporteerd in SnelStart.

Tips & Tricks

Speciale velden

De meeste veldnamen spreken voor zich en behoeven geen verdere uitleg. Voor een bepaald aantal velden gelden speciale voorwaarden bij het importeren. Klik op een van de onderstaande links om de voorwaarden van het betreffende veld te bekijken.