Melding: U heeft geen toegang tot deze administratie (fase 7)

Het kan voorkomen dat je een administratie probeert te openen en dat je onderstaande melding krijgt. In dit artikel leggen we uit wat hiervan de oorzaak kan zijn.

De melding

fase7_b

Deze melding komt naar voren als je geen toegang hebt tot de administratie. Dat kan komen doordat je zelf geen eigenaar bent, en ook geen rechten hebt gekregen om de administratie wel te kunnen openen.

Als het de bedoeling is dat jij eigenaar gaat worden van de administratie dan moet de huidige eigenaar eerst worden verwijderd. Deze handeling kan alleen door de huidige eigenaar worden gedaan. De administratie moet door de huidige eigenaar lokaal in SnelStart 12 worden gezet. Daar selecteert hij/zij de administratie en kiest voor de knop Vrijgeven. Hiermee wordt de eigenaar en de ingestelde gebruikersrechten van de administratie gehaald. De knop Vrijgeven staat naast de knop van Back up maken etc. Nadat deze handeling is uitgevoerd is de administratie vrij om geopend te worden door een andere SnelStart gebruiker. Bij de eerste keer openen van de administratie zal er dan worden gevraagd of jij eigenaar wilt worden.

Het kan ook zijn dat jij geen eigenaar hoeft te worden, maar dat je wel toegang tot de administratie moet hebben. In dat geval moet de eigenaar jou rechten geven. Dit kan de eigenaar doen door in te loggen in SnelStart 12 en te gaan naar Rechten. Daar ziet hij/zij jou als gebruiker staan en daar kan worden ingesteld dat jij toegang mag hebben.