Factuuropmaak - Factuurlay-out aanpassen btw-tabel

Omschrijving

Bij het maken van facturen gebruik je het verkoopsjabloon om de factuur te kunnen printen en/of mailen. Deze factuuropmaak heeft een lay-out die je geheel naar eigen wens kunt aanpassen.

Als je gaat werken met een ander btw-tarief, bijvoorbeeld het btw-tarief overig, dan is het mogelijk om ook in de voet van de factuurlay-out het btw-tarief aan te passen.
Ook kun je in de tabel de btw-tarieven verwijderen die je niet gebruikt. In de standaard opmaak van de factuur wordt er in de btw-tabel in de voet van je factuur een uitsplitsing gemaakt in drie btw-tarieven, te weten:

• geen btw: code 0
  • laag btw: code 1
  • hoog btw: code 2

Uitleg

Stappenplan: Btw tarief 'overig' toevoegen in opmaak factuur

Als je het btw-tarief overig gaat gebruiken, kun je dit tarief dat nog niet in de standaardopmaak is meegenomen, toevoegen in de btw-tabel. Dit doe je als volgt:

1. In het menu Administratie kies je voor Instellingen;
  2. Klik bij Opmaak op Verkoopsjablonen;
  3. Kies het juiste sjabloon en klik op 'Opmaak wijzigen';
  4. Onderaan in de opmaak vind je de tabel btw-tarieven met de codes;
  5. Vergroot het grote kader door:
    • Klik op de lijn van het kader;
    • Klik op het middelste blauwe blokje bovenaan;
    • Sleep deze (linkermuisknop ingedrukt houden) naar boven.

6. Doe hetzelfde met het kader dat direct om de btw-tabel zit;

7. Versleep de velden (selecteren, één veld aanklikken en muis ingedrukt houden en op de juiste plek zetten);

8. Zoek in het scherm gereedschap het veld fldBtwBedragoverig;

9. Klik deze aan en sleep het veld in de tabel;

10. Zoek ook fldBtwGrondslagoverig en fldBtwpercentageoverig;

11. Kopieer het vakje met nummer 2, verplaats deze en zet het cijfer 3 erin;

12. Sla deze opmaak op.

Stappenplan: Btw-tarief verwijderen uit opmaak

1. Selecteer de volgende velden en kies voor delete:
    • codeveld met cijfer betreffende btw-code (0, 1 of 2)
    • fldBtwPercentage van het betreffende btw-percentage (geen, laag of hoog)
    • fldBtwGrondslag van de betreffende btw-grondslag (geen, laag of hoog)
    • fldBtwBedrag van het betreffende btw-bedrag (geen, laag of hoog)

2. Selecteer de overige velden en sleep ze naar de juiste plaats om weer aan te sluiten;

3. Sla deze opmaak op.