Boekjaar wisselen in versie 12

Een administratie die je in SnelStart maakt, kan meerdere boekjaren bevatten. Het is dus niet nodig voor elk nieuw boekjaar een nieuwe administratie aan te maken.

Door aan het eind van het boekjaar, als alle boekingen zijn verwerkt, het boekjaar af te sluiten, opent SnelStart automatisch een nieuw boekjaar.

Als je administratie meerdere boekjaren bevat en je wilt nog eens iets terugzoeken uit voorgaande boekjaren, dan kun je het boekjaar wisselen.

Let op: wanneer je bijvoorbeeld je accountant rechten hebt gegeven en je wisselt van boekjaar dan kan je account op dat moment niet in een ander boekjaar werken. Het is dus niet mogelijk om in twee verschillende boekjaren tegelijk te werken. Hoe je van boekjaar wisselt lees je hieronder.

Boekjaar wisselen

1. Open SnelStart en log in;
  2. Open je administratie in het venster administratiebeheer;
  3. Ga naar het tabblad Boekhouden;
  4. Klik op de knop Boekjaar wisselen en selecteer het gewenste boekjaar;

Je administratie staat nu in het gekozen boekjaar. Dit controleer je eenvoudig in de blauwe balk bovenin SnelStart.

Bevat je administratie heel veel boekjaren, dan kan het voorkomen dat je op deze manier niet in het juiste boekjaar kunt komen. Het lijstje bij Boekjaar wisselen bevat altijd maar 5 aaneengesloten boekjaren. Wil je verder terug of vooruit, dan doe je dit via het instellingenvenster:

Boekjaar wisselen

1. Open SnelStart en log in;
  2. Open je administratie in het venster administratiebeheer;
  3. Ga naar het tabblad Administratie en klik op de knop Instellingen;
  4. Ga naar het tabblad 'Boekhouding';
  5. Vul in het veld 'Boekjaar' het gewenste boekjaar in;
  6. Klik op de knop 'Opslaan';

Je administratie staat nu in het gekozen boekjaar. Dit controleer je eenvoudig in de blauwe balk bovenin SnelStart.