Boekjaar afsluiten

Een nieuw factuurnummer instellen bij jaarafsluiting

Omschrijving
Als u een jaarafsluiting heeft gedaan en u begint te werken in een nieuw boekjaar, dan moet vaak ook de factuurnummering worden aangepast. Vaak wordt het jaartal vermeld in het factuurnummer om een beter overzicht te krijgen. Dit jaartal wijzigt niet automatisch mee als u het boekjaar afsluit. U zult deze aanpassing dus handmatig moeten doen. Dit doet u als volgt:

Uitleg

Een nieuw factuurnummer instellen na de jaarafsluiting

1. Ga naar het tabblad Administratie en klik op de knop 'Instellingen';
  2. Klik in het scherm voor de basisgegevens op het tabblad 'Orders'
  3. Pas in het veld 'Volgend factuurnummer' het factuurnummer aan
  4. Zet bij voorkeur het jaartal van het boekjaar aan het begin
  5. Start bij voorkeur weer met volgnummer ....0001
  6. Gebruik bij voorkeur factuurnummers van minimaal 8 karakters
  7. Pas eventueel ook andere nummeringen aan (indien aanwezig)
  8. Klik op de knop 'Opslaan' links bovenin het instellingenvenster

Als u via tabblad Boekhouden en de knop 'Boekjaar afsluiten' het voorgaande boekjaar afsluit, dan krijgt u automatisch de vraag of u de factuurnummering wilt aanpassen. Als u op 'Ja' klikt, dan kunt u direct verder met Stap 4 van het bovenstaande stappenplan.

SF000002009_afbeelding_001