Een incasso- of betaalbatch koppelen aan betaling in SnelStart 12

Vanaf het pakket inKaart kun je incasso- of betaalbestanden aanmaken in SnelStart 12. Deze bestanden kunnen daarna in één keer worden gekoppeld aan de betaling.

Als je vanuit SnelStart een incasso- of betaalopdracht (bankopdracht) aanmaakt en opstuurt naar de bank dan kan deze als batch of SEPA bestand worden verwerkt.
Dat betekent dat bij het inlezen van de bankafschriften er 1 regel tussen staat waarin de batch betaling (bankopdracht) is verwerkt. Deze regel geeft dus het totaalbedrag van de batch betaling (bankopdracht) aan. Vaak zal SnelStart bij het automatisch inlezen van de afschriften de openstaande facturen automatisch koppelen aan de batch betaling (bankopdracht).
Als dit niet gebeurt dan is het mogelijk om handmatig in één keer alle facturen die daarbij horen te koppelen aan de betaling.

Een betaalopdracht handmatig koppelen aan een bankbetaling

Download het bankafschrift op de website van je bank laat dit inlezen door SnelStart. Of ga naar de afschriftregel in je dagboek Bank. Zoek de boeking waarin de bankopdracht verwerkt is.
Deze staat waarschijnlijk geboekt op grootboekrekening 1799, onbekende betalingen.
Klik met je muis op het eerste vakje in de boekingsregel onder order/factuur (F4).
Druk op F4 toets op je toetsenbord en kies in het keuzeveld Bankopdracht de juiste bankopdracht.

SF000001126_afbeelding_002

Selecteer alle facturen en klik op de knop Plaats de facturen en kies voor Opslaan.

SF000001126_afbeelding_003

Als je werkt met een tussenrekening dan kun je de batch niet koppelen aan de betaling zoals hierboven omschreven. In dat geval zet je in de boekingsregel het rekeningnummer van de tussenrekening die je gebruikt voor automatische betalingen.

De boeking van een bankopdracht kan alleen worden opgeslagen als het verschil (rechts onderin) € 0,00 is. Is er wel een verschil dan zijn bepaalde facturen niet betaald of geïncasseerd. De-selecteer dan de bijbehorende facturen tot het verschilbedrag €0,00 is.

Meer weten over dit onderwerp?

Klik hier om terug te gaan naar alles over bank, of lees hier de veelgestelde vragen.