Waarom is de bankkoppeling met de ING, Rabobank en Triodos bank alleen beschikbaar voor online administraties?

De bankkoppeling met de ING, Rabobank en Triodos bank is alleen beschikbaar met een online administratie.

Waarom is de koppeling alleen beschikbaar i.c.m. een online administratie?

Nieuwe wetgeving
Medio 2019 is de Payment Service Directive 2 (PSD2) ingevoerd.
Doel van deze nieuwe Europese regelgeving is om meer concurrentie op de betaalmarkt mogelijk te maken. Een ander oogpunt is innovatie en beveiliging van betaaldiensten te bevorderen. Alle banken in Nederland worden verplicht om bedrijven toegang te verlenen tot de betaalrekeningen van hun klanten. De rekeninghouders bepalen uiteraard zelf welke bedrijven zij toegang willen geven tot hun rekeningen.

Innovatie
Ten tweede is de Nederlandse bankensector momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe infrastructuur voor ‘realtime’ betalingen, zogenoemde Instant Payments. Een Instant Payment is een snelle betaling en heeft de volgende drie specifieke kenmerken:
• Betalingen worden op elk moment van de dag verwerkt (24 uur per dag, 365 dagen per jaar)
• Binnen 5 seconden staat het bedrag op de rekening van de begunstigde
• De betaler krijgt direct een bevestiging van deze bijschrijving

Instant Payments is vanaf mei 2019 beschikbaar voor zowel de particuliere als zakelijke markt.

Nieuwe regels, nieuwe kansen
Wij spelen alvast in op de nieuwe wetgeving en de veranderingen in het bankwezen. Om vooruit te lopen op deze ontwikkelingen zijn de ING, Rabobank- en Triodos-koppelingen alleen mogelijk voor online administraties. In de nieuwe situatie worden realtime betalingen namelijk de norm. Het inlezen van realtime gegevens werkt alleen wanneer een boekhouding 24/7 beschikbaar is. En dat zijn onze online administraties.

Deze keuze voorkomt dat op korte termijn een ingewikkelde migratie moet plaatsvinden van lokale naar online administraties. Voor ING, Rabobank- en Triodos-klanten die (nog) niet in de cloud werken en toch graag gebruik willen maken van een bankkoppeling, bieden wij diverse online mogelijkheden. Neem contact op met de medewerkers van onze klantenservice: zij vertellen je hier graag alles over!

Voor wie liever offline wil blijven werken: geen probleem, afschriften van ING, Rabobank en Triodos bank kunnen nog steeds worden gedownload vanaf de website van de bank en daarna worden ingelezen in SnelStart.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee