Starten in SnelStart Web

SnelStart Web is onze online omgeving. Vanaf je internetbrowser kun je inloggen en in je administratie werken.

In dit stappenplan nemen we je mee in de eerste stappen van SnelStart Web die gevolgd moeten worden om goed te beginnen! Veel succes!

Staat je administratie in SnelStart 12 online dan kun je ook in SnelStart Web in de administratie werken. SnelStart Web zal steeds verder worden uitgebreid. Zo zullen er steeds meer functionaliteiten bijkomen waardoor het werken in Web nog gemakkelijker wordt. Heb je alvast een goed idee? meld het dan op onze ideeen pagina. Ga naar ideeen.snelstart.nl.

klik hier om in te loggen in SnelStart web. Het is ook mogelijk om de app van SnelStart te downloaden. In de app kun je ook in onze online omgeving werken. 

Pakket bevestigen
Zit je nog in de eerste 30 dagen gratis en wil je blijven werken met SnelStart activeer dan binnen de 30 dagen je abonnement. In de administratie waarin je nu werkt kun je gewoon blijven werken na activeren van het abonnement.

Bedrijfsgegevens invoeren
Om goed van start te gaan moeten je eigen bedrijfsgegevens worden ingevoerd in je administratie. Dit is belangrijk omdat deze gegevens bijvoorbeeld ook op je factuur komen te staan

Een administratie toevoegen of de naam van je administratie wijzigen
Wil je nog een extra administratie toevoegen of de naam van je huidige administratie wijzigen.

Accountant koppelen
Wil je samenwerken met je accountant? Hiermee geef je je accountant rechten in jouw administratie en kan de accountant vanaf zijn eigen computer altijd in jouw administratie werken. Staat dit nog niet ingesteld dan kun je dat eerst instellen.
Ben je door je accountant bij ons bent aangemeld middels online samenwerken dan staat dit al automatisch ingesteld en hoef je dus niks te doen.

Heb je nog geen accountant, op onze website vind je een overzicht van alle accountants die met SnelStart werken.

Een bankkoppeling instellen vanaf het pakket inKaart
Heb je het pakket inKaart of hoger en heb je een zakelijke bankrekening bij de ABN Amro, Rabobank, Triodos, ING of Knab bank dan kun je een automatisch bankkoppeling instellen.  Hiermee worden je bankafschriften automatisch in SnelStart gezet en kunnen de betalingen worden gekoppeld aan de openstaande facturen.

Heb je inStap, maar heeft je accountant rechten in jouw administratie dan kan er alsnog een bankkoppeling worden aangevraagd door de accountant.

Bankafschriften handmatig inlezen
Is het niet mogelijk om een automatische bankkoppeling te maken dan kunnen bankafschriften ook handmatig worden ingelezen. Het bankafschrift kun je downloaden bij je bank en inlezen in SnelStart Web.

Klanten toevoegen
Om een factuur te maken moeten de klanten zijn ingevoerd.

Leverancier toevoegen
Een inkoopfactuur of bon moet altijd worden gekoppeld aan een leverancier.Vul daarom je leveranciers in. Klik hier.

Artikel invoeren
Om een factuur te maken moeten de artikelen zijn ingevoerd. Het artikel koppel je aan een artikelomzetgroep en daarmee wordt bepaald welke btw tarief er op de factuur moet worden berekend. Klik hier.

De opmaak van je factuur personaliseren
Het is mogelijk om de factuur die je verstuurt te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een logo of een eventuele voettekst

Een factuur maken
Als bovenstaande gegevens zijn ingevoerd dan is het mogelijk om een factuur te maken.

Bonnetjes of inkoopfacturen uploaden
Je inkoopbonnen/foto's of facturen kunnen nu direct worden geüpload. Ze staan dan meteen in je administratie. Je kunt de bonnetjes zelf afhandelen of dit werk overlaten aan je accountant. Na het uploaden ziet je accountant dit ook meteen in jouw administratie.Meer weten over dit onderwerp?

Functionaliteiten in SnelStart Web