Download en installatie

Hoe gebruik ik SQL met SnelStart

Omschrijving

Naast een geheel nieuw uiterlijk is ook het beheer van administraties op SQL-servers vereenvoudigd en verbeterd.

Uitleg

Vanaf SnelStart 12 wordt door het programma zelf geen gebruiker meer aangemaakt met standaard gegevens. Het is alleen mogelijk aan te melden op een SQL-server met gegevens van een gebruiker die reeds is aangemaakt op de server of met de Windows-inloggegevens als de server zo is ingesteld.

U, of uw systeembeheerder, dient bij de inrichting van de SQL-server zorg te dragen voor het aanmaken van de benodigde gebruikers en/of het toegankelijk maken van de server voor Windowsgebruikers. Daarbij moeten de juiste rechten aan de gebruikers zijn toegewezen, zodat zij administraties kunnen openen en beheren.

Uitroepteken_test-4

Het installeren, inrichten in beheren van een SQL-server valt buiten de ondersteuning van SnelStart.

Tips & Tricks

In oudere versies van SnelStart werd door het programma zelf een gebruiker aangemaakt met een standaard wachtwoord. Hiermee was het mogelijk aan te melden op de SQL-server en administraties aan te maken en te bewerken. Deze werkwijze is aangepast.